Tuning & styling

Toyota pakt groots uit op SEMA

Het jaarlijkse SEMA, wat staat voor Specialty Equipment Market Association, is voor autofabrikanten en tuners dé beurs om uit te pakken met iets radicaals. Op de aanstaande editie staat Toyota er ook en wel met maar liefst zes creaties. Wij lopen ze met je bij langs.

De eerste die we graag willen behandelen is de Toyota DUB Edition Yaris. Die trekt vooral de aandacht met z'n immense breedte. Samen met een flinke verlaging, remmen die niet misstaan in de racerij en een tweekleurige lak is het een echt shownummer.
Van binnen is de Yaris DUB al net zo opzienbarend. Er is veel carbon te vinden, samen met passende accenten in kleur. Daarnaast zijn er sportstoelen geplaatst voor een nog sportievere look. Als laatste aanpassing is er flink wat vermogen bijgekomen op audiogebied. Zo beschikt de auto over maar liefst drie versterkers, zes speakers en een tablet waarmee het systeem bestuurd wordt.

America only
De volgende twee auto’s komen je misschien niet bekend voor, wat we je niet kwalijk nemen. Deze Sienna’s zijn namelijk niet in Europa verkrijgbaar, maar wel in Amerika. MPV’s zijn daar onveranderd populair en door de vele ruimte is het voor tuners een perfect platform om mee te werken. Toyota zet dan ook twee Sienna's neer op de beursvloer van de SEMA. De eerste is de Sienna Remix, een creatie die altijd in is voor een feestje. En iedereen kan meegenieten, want zodra de ‘kist’ met liefst vier subwoofers en zestien speakers uit de dak schuift komt er een behoorlijk aantal decibels vrij. Wanneer de kofferklep wordt geopend verschijnen er nog eens acht speakers, vijf versterkers en twee equalizers. Op de eerder genoemde ‘kist’ zijn ook twee 40 inch LCD-televisies te vinden die samen met twee LED-lampen zorgen voor een bijpassende lichtshow.
De tweede Toyota Sienna is geënt op een breder publiek. Met een flinke verlaging, een brede set velgen en een mildere geluidsinstallatie is hij een stuk minder schreeuwend. Bovendien biedt deze Sienna ook ruimte voor passagiers achterin, die tijdens het rijden kunnen genieten van een film middels de ingebouwde schermen in de hoofdsteunen.

Baja backup
Tot slot toont Toyota nog speciale varianten van de Tundra, een in Amerika veel verkochte full size pick-up. Deze pick-ups fungeren als ondersteuning van de Tundra TRD Pro Desert Race Truck, de Toyota die gaat deelnemen aan de Tecate SCORE Baja 1000. Deze race van meer dan 1.800 kilometer vergt het uiterste van man en machine, dus er moeten te allen tijde extra onderdelen in de buurt zijn. En daarvoor zorgen de op de SEMA tentoongestelde Tundra, 4Runner en Tacoma.

Gerelateerde artikelen

Vortech showt superchargers voor nieuwe Ford Mustang

Tuning & styling
Vortech showt superchargers voor nieuwe Ford Mustang
> Artikel lezen

'Sla hier af!' mondt uit in natte voeten

Autonieuws
'Sla hier linksaf' mondt uit in natte voeten
> Artikel lezen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.