Tuning & styling

Aandachtstrekker: Novitec Aventador Torado (Roadster)

Novitec laat weer eens van zich horen, en hoe! Dit is de nieuwste loot aan hun steeds maar verder uitdijende tuningprogramma: de Novitec Torado Aventador. Zowel verkrijgbaar als Coupé en Roadster.

Wat begon met het opkalefateren van Ferrari’s en een enkele Fiat is reeds de Novitec Group met daaronder tuningbedrijven, elk voorzien van een eigen naam. Novitec Rosso is de afdeling die de hand legt op Ferrari’s, Novitec Tridente bemoeit zich met Maserati’s en Spofec is een vrij nieuwe tak van sport van Novitec en richt zich op het merk Rolls-Royce. En dan is er nog Novitec Torado, waar deze brute Lamborghini Aventador (Roadster) tot stand is gekomen.

In de spoilers
Ondanks dat elke divisie zijn merkspecialisme kent, hebben ze één ding gemeen: geen Novitec verlaat de fabriek zonder een design dat schreeuwt om aandacht. Misschien wel het summum daarin zijn de zopas gepresenteerde Lambo’s. Novitec heeft de paradepaardjes uit Sant‘ Agata Bolognese zo intensief in de spoilers gezet dat je er bijna nadrukkelijk overheen moet stappen om achter het stuur te kunnen kruipen. Uiteraard is het spoilerwerk opgetrokken uit koolstofvezel en heeft het nog een functie ook, aldus Novitec Torado. Dat is het creëren van (nog) meer stabiliteit en precisie op extreme snelheden. Geen overbodige luxe overigens, want dankzij een gekietelde V12 is het doortrappen tot ver over de 350 km/h. Hulde aan wie dat aandurft in met name de dakloze Roadster én aankan vanwege de herrieschopper van een speciale uitlaat.

Gerelateerde artikelen

Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.