Tuning & styling

AC Schnitzer giet saus over BMW 4-serie Gran Coupé

AC Schnitzer klinkt je vast niet onbekend in de oren. Deze Duitse tuner heeft al jaren een reputatie om voornamelijk BMW’s motorisch op te krikken en optisch op te leuken. Hun laatste project is in de vorm van de BMW 4-serie Gran Coupé.

Om direct datgene te vertellen wat de meesten willen weten: AC Schnitzer geeft de 4-serie Gran Coupé extra paarden onder de motorkap bij zowel de benzine- als de dieselmotoren. De uitvoering met het meeste vermogen is de 435i, die na de motortuning er 360 pk uit perst. De grootste vermogenswinst is echter voor de 420i. Het vermogen daarvan neemt met een verdienstelijke 33% toe, van 184 naar 245 pk. En de extra pk's laat de BMW aan de wereld horen via nieuwe einddempers. Hiervan zijn drie modellen beschikbaar, genaamd Racing Evo, Racing of Sport. Wat het verschil in klank is, is niet bekend gemaakt. Afijn, over naar de derde benzinemotor van de vierdeurs 4-serie die getuned kan worden. We hebben het over de 428i, die na een krachtkuur 298 pk weet te ontwikkelen.

Diesels
Voor wie er over nadenkt om zijn diesel 4-serie Grand Coupé in Duitsland te laten behandelen, kan met de tweeliter op een vermogen van 218 pk rekenen. De grootste vermogenstoename van 20% is er bij de 3.0 liter 430d, van de standaard van 258 pk naar een potige 309 pk natijd. De derde en laatste dieselmotorisering levert net als de sterkste benzineversie 360 pk na enig sleutelwerk.

Complete plaatje
Meer vermogen onder de kap is leuk, maar dat wil je natuurlijk ook laten zien. Dan kan bij AC Schnitzer via subtiele aanpassingen aan het exterieur. Zo biedt de tuner de keuze uit vier wieldesigns. Daarnaast kunnen de heren uit Aken de BMW laten zakken, tot maximaal 40 millimeter. Aanvullend hierop zijn de splitter vooraan en de diffuser achteraan. Deze zou moeten zorgen voor een nog strakkere wegligging.
Van binnen is de Gran Coupé volgens AC Schnitzer ook duidelijk te onderscheiden van een fabrieks 4-serie. Er zijn hiervoor aanpassingen gemaakt, zoals een aluminium handrempook, een schakelpook met versnellingsindicator en aluminium pedalen aanvinken.

Gerelateerde artikelen

BMW 4-serie Gran Coupé: details en fotogallerie

Autonieuws
BMW 4-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

AC Schnitzer pakt BMW 4-serie al aan

Tuning & styling
AC Schnitzer pakt BMW 4-serie al aan
> Artikel lezen

Prijs BMW 4-serie Gran Coupé gelijk aan 3-GT

Autonieuws
Prijs BMW 4-serie Gran Coupé gelijk aan 3-GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.