Tuning & styling

Grote bek: BMW X3 van Hartge

Hartge heeft diverse accessoires ontwikkeld voor de BMW X3. Het meest in het oog springend is de enorme voorbumper. Het lijkt wel of de X3 zijn voorliggers op wil verslinden.

Gelukkig is dit niet het enige dat Hartge levert voor de X3. Want je kunt er eigenlijk niet omheen draaien, die voorbumper is echt even wennen. Daarom levert Hartge ook nog een minder uitgedost exemplaar. De achterbumper ziet er in vergelijking met deze voorbumper zelfs bescheiden uit.
 
Motortuning
Technisch heeft de Duitse tuner onder meer 30 mm verlaging toegepast door andere vering te monteren. Ook de schokdempers werden vervangen en stabilisatoren werden verbeterd. Het moet een flinke vooruitgang betekenen in het al niet slechte weggedrag van de X3. Verder werd de 3.0 liter dieselmotor getuned tot 245 pk en 460 Nm. Dat betekent een toename van 41 pk en 50 Nm koppel.
 
Hartge-badges
Wat de buitenkant compleet maakt zijn de 21 inch lichtmetalen wielen, de achterspoiler en de dikke uitlaatpijpen. Indien gewenst zijn er Hartge-logo´s leverbaar die kunnen worden gemonteerd ter vervanging van de BMW-exemplaren.
 
Aluminium en hout
In het interieur zien we diverse sportieve accessoires. Aluminium is overvloedig gebruikt in de vorm van pedalen, handremcover, pookknop en een embleem op het stuur. Daarnaast is het mogelijk om in plaats van aluminium op diverse plaatsen hout te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.