Tuning & styling

GeigerCars stroomlijnt Corvette C6

De Duitse tuner GeigerCars heeft de Corvette C6 flink aangepakt. Het resultaat is niet alleen een gestroomlijnde bodykit met vooral ronde vormen, maar ook 500 pk vermogen en een nog betere wegligging.

GeigerCars is een toonaangevende Europese tuner van Amerikaanse auto´s. Als één van de weinige tuners in Europa hebben zij zich ook gewaagd aan de Hummer H2 en nu ook aan de Corvette C6. Met name aan de voorkant zijn de bemoeienissen van GeigerCars goed te zien door de nieuwe voorbumper. De gehele bumper is vervangen door een sportiever exemplaar. De grote ovale luchtinlaat zorgt voor koeling van de radiator en olie, de kleine inlaten geven de remmen voldoende frisse lucht. GeigerCars heeft tevens een voorspoiler geintegreerd die zorgt voor meer neerwaartse druk op de voorwielen. Om ook de achterwielen wat steviger op de weg te drukken is een speciale achterbumper ontworpen. De diffuser zorgt voor een prima neerwaartse luchtstroom en ziet er nog eens mooi uit ook. Een setje zijskirts geeft de zijkant een andere aanblik en is optioneel leverbaar met een setje luchtinlaten voor de achterremmen.
 
Motortuning
Niet alleen mooi, maar ook functioneel is het uitlaatsysteem. GeigerCars heeft het gehele uitlaatsysteem vervangen door een geoptimaliseerd systeem. Het is onderdeel van het uitgebreide tuningsprogramma. GeigerCars wist de 6.0 liter V8 namelijk te tunen tot 500 pk. Als dat nog niet genoeg is, ze ontwikkelen op dit moment ook nog een supercharger kit.
 
Brede banden
Om al dat vermogen goed over te kunnen brengen op het asfalt, op tijd stil te staan en snoeihard door een bocht te kunnen zijn de nodige aanpassingen gedaan. De meerdelige chromen wielen hebben achter een afmeting van 10J x 20 met daaromheen banden in de maat 305/25 ZR20. Het onderstel is met 30 mm verlaagd en er is een high-performance remsysteem gemonteerd.
 
Leer in elke denkbare kleur
Tot slot is het interieur geheel naar wens aan te passen. Standaard levert GeigerCars onder andere carbon voor de bekleding van het dashboard, middenconsole en deurpanelen. Een compleet lederen interieur is leverbaar in elke denkbare kleur.

Gerelateerde artikelen

Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6

Tuning & styling
Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6
> Artikel lezen

Corvette Victory Edition viert autosport succes

Autonieuws
Corvette Victory Edition viert autosport succes
> Artikel lezen

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Autonieuws
Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.