Tuning & styling

Hartge geeft BMW M5 passend uiterlijk

De BMW M5 is een wolf in schaapkleren. Het uiterlijk verraadt niet dat je hier te doen hebt met een supersnelle BMW. Hartge brengt daar verandering in.

De Duitse tuner vond, net als vele anderen, dat de M5 er eigenlijk iets te soft uit ziet. De 507 pk sterke V10 die onder de motorkap ligt zorgt voor overweldigende prestaties en dat mag best gezien worden. Hartge is daarom bezig met de ontwikkeling van een uitgebreid programma aan tuningsproducten, waarvan de eerste dingen inmiddels klaar zijn.
 
Spoilerwerk
De buitenkant is opgesierd met een voorspoilerlip, een set zij-skirts en een spoiler onder de achterbumper. Er zijn twee verschillende soorten uitlaatsystemen ontwikkeld waarvan de ene herkenbaar is aan de vier ronde pijpen terwijl de andere pijpen ovaal zijn. Voor wie de M5 dan nog niet herkend als een bijzondere auto levert Hartge ook nog diverse badges.
 
21 inch lichtmetaal
Wat niet alleen fraai is, maar ook nog eens zorgt voor een nóg beter weggedrag is de verlagingskit. De standaardvering wordt vervangen door een setje die de auto 30 mm lager op zijn wielen zet. Over wielen gesproken, Hartge levert lichtmetalen wielen in diverse soorten en maten. De meest imposante velg is 21 inch groot en voorzien van 295/25 ZR21 banden.
 
Carbon en aluminium
In het interieur is de M5 ook weinig onderscheidend van de gewone 5-serie. Hartge levert diverse aluminium en carbon accenten voor op het stuur, de pook, middenconsole en handrem. Velours matten voorzien van een Hartge-logo en diverse leverbare stuurwielen maken het geheel af.
 
Begrenzer...
Hartge heeft bovendien een module ontwikkeld die ervoor zorgt dat de begrenzer zich niet met de auto bemoeit. Daardoor is een topsnelheid haalbaar van 320 km/h!

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.