Tuning & styling

B&B’s supercharger op Audi RS 4 doet wonderen

Hoewel B&B Automobiltechnik al meer dan 30 jaar meedraait in het wereldje, hadden wij tot voor kort niet eerder gehoord van deze tuner. Dat is nu wel anders. Ook hun tuningsprogramma voor de Audi RS 4 Avant mag er zijn.

Het opvoeren van atmosferische motoren gebeurt nog steeds, maar de kosten wegen amper nog op tegen de baten. Veel moderne tuners laten het zodoende inmiddels achterwege. B&B daarentegen wil de op vermogen beluste eigenaar van een Audi RS 4 Avant en RS 5 niet in de kou laten staan en heeft daarom energie gestoken in een viertal tuningkits voor de vrij ademende V8. 

Tot 503 pk
Wil je voor extra pk’s niet meer dan tweeduizend euro uitgeven, dan kan B&B voorzien in Stage 1. Deze kit brengt het af fabriek-vermogen van 450 pk en 430 Nm naar 470 pk en 450 Nm. Een bescheiden winst, maar daarvoor hadden we je gewaarschuwd. Met Stage 2 wordt er 480 pk bij 458 Nm bereikt en hiervoor wordt € 2.950,- gevraagd. Met Stage 3 begint het er al meer op te lijken, want dit brengt de bejubelde achtcilinder van Audi naar 492 pk bij 465 Nm. Echter, de kostprijs begint dan ook aardig op te lopen, want B&B wil voor Stage 3 minstens € 6.500,- hebben. Ben je bereid € 11.950,- af te tikken, dan gaat B&B met alle liefde aan de slag om een verdienstelijke 503 pk en 475 Nm uit de 4.2-V8 te peuteren.

Speciale behandeling
Dat atmosferische motoren met uitsterven bedreigd worden en turbo’s en superchargers het heden en de toekomst zijn, bewijst een speciaal tuningprogramma van B&B voor de RS 4 en RS 5. Hierin is namelijk een supercharger opgenomen die op het motorblok wordt geschroefd voor een betere verbranding. De vermogenswinst bedraagt maar liefst 175 pk, waarmee het totaal op 625 pk en 600 Nm komt te liggen. Geloof ons, dat ga je merken. Ook in de portemonnee overigens, want de kostprijs hiervan bedraagt een lieve som van 30 mille.

Gerelateerde artikelen

Exclusieve autotest | Audi RS 5 TDI Concept

Autotests
Audi RS5 TDI Concept
> Artikel lezen

Audi RS 4 Avant Nogaro brengt ode aan RS 2

Autonieuws
Audi RS 4 Avant Nogaro selection loopt blauw aan
> Artikel lezen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.