Tuning & styling

Abt knijpt Volkswagen Golf R uit tot 400 pk

Oettinger maakte onlangs een comeback door met een 400 pk sterke Golf R op de proppen te komen. Dit was natuurlijk tegen het zere been van Abt Sportline, dat vervolgens meteen broedde op een tegenaanval. En dit is het resultaat.

Zolang je bij Volkswagen zelf nog niet terecht kan voor een 400 pk sterke Golf R, moet je bij de tuners zijn. Oettinger, dat terug van weggeweest lijkt te zijn, bijvoorbeeld. Maar vanaf heden dus ook bij vaste kracht Abt Sportline. Daar namen ze de al eerder verkrijgbare Abt Power Kit – die de Golf R 370 pk geeft – nog eens goed onder de loep en er bleek zowaar nog meer in te zitten. Met de Abt Power S ‘New Generation’ Kit stijgt het vermogen van de jongste Volkswagen Golf R naar 400 pk, terwijl het koppel de 480 Nm aantikt. Acceleratietijden worden helaas niet opgegeven, maar het moet wel heel raar lopen wil de sterkste Abt Golf R niet vergelijkbare cijfers scoren als de versie van con-collega Oettinger.

20 inch
Uiteraard ontbreekt optische tuning ook niet. Abt levert het bekende repertoire, dat zoal bestaat uit een sportgrille, zogeheten booskijkers voor de koplampen, zij-skirts en een diffuser. Wielen zijn er in de smaken ER-C, DR en CR en in de maten 18, 19 of zelfs 20 inch. Tot slot is er nog een verlagingset leverbaar, die afhankelijk van de gekozen wielmaat de koets tussen 10 en 45 mm laat zakken.

Gerelateerde artikelen

‘Volkswagen Golf R 400 krijgt showroom-vervolg’

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf R 400 met… inderdaad 400 pk!

Autonieuws
> Artikel lezen

Oettinger heeft snelste Volkswagen Golf R

Tuning & styling
Oettinger heeft snelste Volkswagen Golf R
> Artikel lezen

265 km/h(!) met een Volkswagen Golf van Abt Sportsline

Tuning & styling
Abt Golf R
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.