Tuning & styling

Brabus tooit Mercedes-Benz C-klasse

Brabus schuift aan als één van de tuners waarbij de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse valt op te leuken. Meer kracht voor de populairste benzine- en dieselmotor is desgewenst ook mogelijk.

Mercedes-Benz heeft met de nieuwe C-klasse puik werk afgeleverd, maar om de praal en praal van het model tot volle wasdom te laten komen is deftig aanvinken in de optielijst geen overbodige luxe. Dat kan in die van Mercedes zelf, maar voortaan ook in die van Brabus. Wie besloten heeft bij de tuner zijn centen achter te laten kan kiezen uit een aerodynamische sportbumper, achterklepspoiler, een diffuser met uitsparingen voor het sportuitlaatsysteem en een variatie aan (grote) wielen. Eigenaren van de standaard- en de Avantgarde-uitvoering zijn ietsje voordeliger uit, omdat daarbij de Brabus-opsmuk – voor eenzelfde resultaat – slechts een uitbreiding is op de bestaande carrosseriepanelen.

Bilstein
Wielen zijn er in drie smaken en variëren van 18 tot en met 20 inch. Ze zijn zonder en met (vooraf gemonteerd) rubber verkrijgbaar en daarbij kan gekozen worden tussen schoeisel van Continental, Pirelli of Yokohama. Voor een betere wegligging staat een verlaagd sportonderstel garant dat in samenwerking met Bilstein is ontwikkeld.

Motortuning
Zoals we van Brabus gewend zijn leggen ze nooit meteen al hun kaarten op tafel. Het gehele tuningprogramma per Mercedes-model wordt steevast gefaseerd op de markt gebracht. Dat geldt ook voor motortuning. Zo zijn vooralsnog enkel de C 200 (benzine) en C 220 (diesel) van meer kracht te voorzien aan de hand van een snel te installeren plug&play-module. De eerstgenoemde krijgt er 41 pk en 30 Nm bij, terwijl de andere een sprong maakt van 50 pk en 50 Nm.

Gerelateerde artikelen

Alle details van de nieuwe Mercedes C-klasse Estate

Autonieuws
Alle details van de nieuwe Mercedes C-klasse Estate
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes onthult AMG Line voor C-klasse Estate

Autonieuws
Mercedes onthult AMG Line voor C-klasse Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.