Tuning & styling

MTM pept Audi S3 Cabriolet op

Meer dan 300 pk voor een cabriolet is eigenlijk onnodig, maar is ‘overdaad schaadt niet’ niet een van de alleraardigste uitdrukkingen uit het leven? Dat vindt MTM in elk geval zeker en kroop daarom onder de motorkap van de Audi S3 Cabriolet.

In een zucht naar 100 km/h trekken of met gemak 250 km/h de meest wilde coupes aanmeten, de Audi S3 Cabriolet draait er met z’n 300 pk de hand niet voor om. Standaard permanente vierwielaandrijving garandeert dat, zo vaak het ook gedaan wordt, het niet snel fout afloopt. Vandaar dat de 2.0 liter TFSI best nog 60 pk extra kan bolwerken, meent MTM. Dit extra vermogen bereikt de tuner uit de Zuid-Duitse Westtstetten door het motormanagementsysteem te voorzien van de M-Cantronic module die MTM ontwikkeld heeft. Het maximumkoppel van de tweeliter viercilinderturbo stijgt ervan naar 450 Nm. In slechts anderhalf uur is de module geïnstalleerd.

Prijzige tuning
Motortuning is niet het enige waarvan de S3 Cabriolet sneller wordt. MTM kan ook in een verlagingset van KW en een krachtiger remsysteem voor de voortrein voorzien. Het motorgeluid van de S3 klinkt al erg bevredigend, maar dat kan altijd beter meent MTM, met hun speciaal getunede uitlaatsysteem. Uiteraard zijn er ook wielen verkrijgbaar. Er is keus uit de Nardo Edition en de Bimoto, variërend van 18 tot 20 inch. Goedkoop zijn al deze prestatieverhogende accessoires echter niet. Bovenop de basisprijs van de S3 Cabriolet ben je al gauw zo’n 13.000 euro kwijt.

Gerelateerde artikelen

Brute Audi A3 clubsport quattro in actie

Fotogalleries
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk

Tuning & styling
Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.