Tuning & styling

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Onbegrijpelijk dat het niet wil vlotten met de SRT Viper. Zelfs in thuisland Amerika, waar diens voorganger op handen gedragen wordt, lusten ze er geen brood van. Maar misschien dat Inspired Autosport voor dat gewenste duwtje in de rug kan zorgen.

Zelf balen we er stierlijk van dat de SRT Viper nog altijd niet officieel in Nederland te koop is. Want zeg nu zelf: iconische looks, 640 pk, 812 Nm, in 3,5 tel naar de honderd, en dat alles dankzij een bulderende, liefst 8,4 liter grote tiencilinder. Wie zegt daar nu nee tegen?! Kennelijk meer dan SRT had gedacht. Maar wellicht dat 700 pk wel mensen over de streep trekt. Want dit is het vermogen dat Inspired Autosport uit de Viper weet te trekken.

Titanium uitlaat
60 pk erbij, dat lijkt niet veel, maar vergeet niet dat de SRT Viper atmosferisch wordt opgejaagd. Extra kracht uit een natuurlijk ademende motor is een stuk lastiger dan uit een geblazen variant. Inspired Autosport is dat in elk geval gelukt door de mapping van de ECU aan te passen, het luchtinlaattraject te verbeteren en een speciaal getuned uitlaatsysteem te monteren. Die laatste is van titanium, wat een prachtig kleurenspel geeft als de techniek erg heet is geworden. Helaas is dat niet zichtbaar, want ook in Amerika zijn ze steeds strenger aan het worden omtrent blootliggende onderdelen.

Gerelateerde artikelen

SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans

Autonieuws
SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans
> Artikel lezen

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

Autonieuws
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.