Tuning & styling

Red carpet treatment voor Peugeot 2008

Carrozzeria Castagna, een Milanese carrosseriebouwer van oorsprong, is helemaal losgegaan op de compacte cross-over van Peugeot, de 2008. En het resultaat is op zijn minst exclusief te noemen.

We moesten meteen aan de Citroën C4 Cactus denken toen we deze Peugeot 2008 van Carrozzeria Castagna zagen. Dat kwam natuurlijk door de brede blauwe stook op de flanken die erg contrasteert met de verder dieprode koets. Van stootkussens is op deze 2008 echter geen sprake; ze hebben louter een esthetische functie. Zoals eigenlijk alles wat er aan de Peugeot veranderd is.

“Choqueren, dat is wat Carrozzeria Castagna doet. Maar of het mooi is?”

Bizarre combi’s

Carrozzeria Castagna houdt er wel een beetje van om te choqueren met hun creaties, dus verrast waren we niet toen we ontdekten dat deze 2008 van hun hand was. Maar de coachbuilder staat ook bekend om haar getrainde oog voor detail, waar aparte combinaties niet geschuwd worden. Bij de eerder uitgebrachte Peugeot 508 RXH wist Carrozzeria Castagna daarin al te overtuigen en nu opnieuw met de 2008. Leder- en stofsoorten die je niet snel in een Peugeot zou verwachten en die gekleurd in ontstellende tinten volgen een niet nader genoemd thema. Maar of het nu in de categorie mooi valt…?Gerelateerde artikelen

Castagna Tender Two: retro van 600 Jolly uit de jaren zestig

Autonieuws
Castagna Tender Two: retro van 600 Jolly uit de jaren zestig
> Artikel lezen

Peugeot 2008 kruipt uit zijn schulp

Autonieuws
Peugeot 2008 kruipt uit zijn schulp
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.