Tuning & styling

Tot 527 pk voor Kelleners’ BMW X5

Het is nog altijd wachten op de nieuwe BMW X5 M. Tuner Kelleners heeft daar geen zin meer in en heeft zodoende de handen zelf maar uit de mouwen gestoken.

Top of the bill inderdaad is de mogelijkheid om de BMW X5 met 4.0 liter V8 en af-fabriek 449 pk naar een hoogte van 527 pk te tillen. Tegelijkertijd stijgt het koppel met deze ingreep van 650 naar 761 Nm, wat een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 5 seconden zeker mogelijk zal maken. 

Zescilindertuning
Voor mensen die niet zonodig X5 M-prestaties behoeven om aan hun trekken te komen biedt Kelleners ook motorenkits aan voor de 3.0 liter diesel en de xDrive35i, de geblazen zes-in-lijn-benzine. Af-fabriek leveren deze blokken respectievelijk 259 en 326 pk. Kelleners weet daar 302 en 358 pk van te maken. De koppelafgiftes komen op 655 en 468 Nm.

Widebody
Cosmetisch heeft de X5 xDrive50i van Kelleners misschien nog wel het meest weg van de nieuwe X5 M. Een potige bumperset, verbrede wielkasten, spacers zodat de wielen wat meer naar buiten komen te staan en een zelf ontwikkeld uitlaatsysteem staat er onder andere op het menu. En dat alles kan desgewenst worden aangevuld met een 30 mm verlaagd onderstel, 22 inch grote wielen en uiteenlopende interieurversiersels.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X5 te bestellen van 68 mille

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 te bestellen van 68 mille
> Artikel lezen

BMW X5 M en X6 M onderweg naar Moskou

Spyshots
> Artikel lezen

Hamann leeft zich uit op jongste BMW X5

Tuning & styling
Hamann leeft zich uit op nieuwste BMW X5
> Artikel lezen

Voor de fijnproever: BMW X5 Individual

Autonieuws
Voor de fijnproever: BMW X5 Individual
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.