Tuning & styling

Mercedes S-klasse Coupé volgens Voltage-Design

De nieuwe Mercedes-Benz S-klasse Coupé is zó mooi geworden, daar moet je gewoon met de vingers van afblijven. Voltage-Design is het daar niet mee eens en toont de tweedeurs S-klasse zoals ‘ie moet zijn.

Voltage-Design is jong, want pas in 2013 opgericht, en aan frisse zin om aan de slag te gaan ontbreekt het dit Zuid-Duitse bedrijfje niet. Er wordt meteen afgetrapt met één van de mooiste autodesigns van het moment, waar niets mee is, ware het niet dat de S-klasse Coupé nu niet bepaald te boek als een populair tuningsobject. Dat gegeven heeft natuurlijk te maken met diens tijdloze schoonheid. Dat verpest je niet met allerhande spoilers.

Met respect
Gelukkig heeft Voltage-Design dat in de smiezen, maar weet het door subtiele tuning mogelijk toch nog brood op de plank te krijgen. Daarbij, de tuner kan nog terug, want zoals je vast al had gezien zijn deze platen slechts Photoshops en nog niet the real deal. Afijn, als Voltage doorzet, dan is het plan diverse delen van de af-fabriek carrosserie te vervangen voor extra aerodynamische exemplaren van koolstofvezel. Dat scheelt niet alleen gewicht, het bekt ook erg lekker tijdens de borrel.

VD Storm
Plannen voor motorische tuning zijn er ook. Voltage moet de toegeëigende koosnaam 'VD Storm' voor een eenmaal uitbehandelde S-klasse Coupé immers wel waar kunnen maken. En daarvoor wil het aankloppen bij collega Brabus. Zij zullen feitelijk de gewenste maximumvermogens van 800 tot 850 pk gaan verzorgen. Maar dat merkt de klant mogelijk pas als de motorkap omhoog gaat en deze de bedrijfsnaam op de motorcover afleest. Anderzijds, who cares?!

Gerelateerde artikelen

Anderhalve ton voor Mercedes S-klasse Coupé

Autonieuws
Mercedes S-klasse Coupé
> Artikel lezen

Officieel: de sierlijke Mercedes S-klasse Coupé

Autonieuws
Officiële beelden Mercedes S-klasse Coupé
> Artikel lezen

Luxueuze V8-power in de Mercedes S 63 AMG Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.