Tuning & styling

Mannhart knalt BMW M235i naar M4-territorium

Waarom wachten op een BMW M2 als het ook door middel van tuning kan? Als die gedachte in je hoofd speelt en je in het bezit bent van een BMW M235i, wip even langs bij Mannhart Performance in Wuppertal. Die peppen hem zonder pardon op naar M4-waardes.

Met 326 pk is de BMW M235i allesbehalve een lachertje en zullen er weinigen zijn die naar meer vermogen verlangen. Honger naar meer kracht kan echter opgewekt worden en Mannhart is er eentje die dat graag doet, om het vervolgens weer te kunnen stillen. Een voldaan werkje, of niet dan. Afijn, de BMW-specialist uit Wuppertal, zo'n 160 kilometer vanaf Enschede, kweekt met alle liefde wat grotere spierballen bij de M235i. Tot 430 pk en 592 Nm kan er worden afgetraind, wat door de bank genomen zowaar meer is dan de M4 Coupé kan laten rollen. Mannhart flikt dit kunstje door een grotere intercooler en een sportuitlaat te monteren en het motormanagement aan te passen en de turbodruk te verhogen.

Geen grenzen
Om de neus ogenschijnlijk nog ietsje langer te maken, presenteert Mannhart zijn tuningpakket voor de M235i in een jas die nog een fractie goudgeler is dan BMW's eigen M4. Daarnaast is dit blinkende beest met een verstelbare verlagingsset uitgerust en rolt hij op 19 inch lichtmetaal omringd door Michelin Pilot Super Sport-rubber waarachter krachtige remmen schuilen. Binnenin de auto houden Recaro-kuipstoelen met vierpuntsgordels het lichaam op de gewenste plaats en is er een rolkooi voor extra veiligheid gemonteerd. Maatregelen die ongetwijfeld nodig zijn om dit monster op de weg te houden, want ook de topsnelheid liegt er niet om. Door het ontbreken van een begrenzer doorbreek je volgens Mannhart namelijk 'makkelijk' de 300 km/h.

Gerelateerde artikelen

BMW M235i gefotografeerd bij dealerpresentatie

Autonieuws
BMW M235i gefotografeerd bij dealerpresentatie
> Artikel lezen

'BMW M235i Racing testlaboratorium voor M2'

Autonieuws
BMW M235i Racing laboratorium voor M2?
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.