Tuning & styling

JE Design pepert Seat Leon Cupra

Met het Ring-record voor voorwiel-aangedreven auto’s op zak als bewijs behoeft de Seat Leon Cupra eigenlijk geen extra buskruit. Toch is dat precies wat JE Design de Spaanse peper heeft gegeven. En meer.

Af-fabriek is de nieuwste Leon Cupra goed voor een piekvermogen van 280 pk bij 350 Nm uit een geblazen 2.0 liter viercilinderturbo. Dat vraagt om vierwielaandrijving zou je denken, maar niets is minder waar. Door een adequaat sper-differentieel tussen de voorwielen te plaatsen is de Leon Cupra in staat al dat vermogen efficiënt op het wegdek te krijgen. De voortrein kan daardoor zelfs nog meer aan, meent JE Design. Zo gezegd, zo gedaan, want na een krachtkuur levert het TSI-blok een nog poenigere 350 pk en 440 Nm. In 5,1 seconden valt er daarmee naar 100 km/h te snellen, een enthousiaste winst van zeven tienden.

KW
JE Design vertrouwt volledig op de werking van het sper, want andere aanpassingen om het opgevoerde vermogen fatsoenlijk weg te sluiten zijn er niet gedaan. De verlaging, met dank aan een kwartet kortere en stijvere veren van specialist KW, heeft effect op de wegligging. De Leon Cupra komt ermee 4,5 centimeter dichter op het asfalt te liggen. Veel meer is niet verstandig, want dan lopen de gemonteerde 19 inch wielen daar rubber te verslijten waar dat niet de bedoeling is. Optisch een nog lager resultaat behalen kan met een frontsplitter of een stel zij-skirts, beide desgewenst in een andere kleur als de carrosserie.

Gerelateerde artikelen

Seat onthult prijzen Leon Cupra 280

Autonieuws
Seat onthult prijzen Leon Cupra 280
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 280 zet Nürburgring-record en krijgt Performancepack

Autonieuws
Seat verbetert ‘Ringrecord met Leon Cupra 280 en introduceert Performancepack
> Artikel lezen

Klaarwakker met nieuwe Seat Leon Cupra

Autonieuws
Klaarwakker met nieuwe Seat Leon Cupra
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.