Tuning & styling

Zo doet Brabus de Mercedes-Benz GLA-klasse

Vroeg of laat pakt Brabus elke Mercedes-Benz wel een keer aan. Dat ze nu de hand leggen aan de nieuwe GLA-klasse is dan ook geen verrassing.

Brabus heeft bij de Mercedes-Benz GLA gekozen voor het aandikken van diens offroad-pretenties. Buiten de geasfalteerde wegen voelt de GLA zich al prima thuis, maar om de koets ook offroad-bestendig te maken heeft de tuner een setje potige bumpers gemonteerd. Daarnaast is er een handige functie geïmplementeerd. Met speciale dempers kan een Brabus GLA-rijder er namelijk voor kiezen om zijn auto met 3 centimeter te verhogen of met 2,5 centimeter te laten zakken. Het is echter geen 'on the fly'-systeem, dus een bezoek aan de garage is noodzakelijk wanneer men ervoor kiest van demperinstelling te wisselen. Daar kan meteen gekozen worden voor een ander uitlaatsysteem. Deze geeft volgens Brabus een sportievere klank mee zonder té aanwezig te worden. Wie zelf wil bepalen hoe hard zijn sportuitlaten brullen, kan dat doen met een kleppensysteem dat enkel voor de GLA 250 te bestellen is.

Powertuning
Brabus biedt GLA-bezitters meer keuze dan alleen het bovenstaande. Zo kunnen de 220 CDI en 45 AMG-uitvoeringen een motorische upgrade ontvangen. De GLA 220 CDI wordt daarmee opgepept tot 210 pk en 410 Nm, terwijl 170 pk en 250 Nm standaard is. Na de motorkuur verloopt de sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 8 seconden, drie tiende tel sneller dan voorheen.
De GLA 45 AMG krijgt af-fabriek 360 pk en 250 Nm van zijn Mercedes-AMG mee. Maar Brabus maakt daar graag 400 pk en 500 Nm van, wat de standaard vierwielaangedreven uitvoering in 4,4 tellen naar de 100 km/h katapulteert en hem naar een topsnelheid van 270 km/h stuwt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes GLA 45 AMG nu echt officieel

Autonieuws
Mercedes GLA 45 AMG
> Artikel lezen

Brabus overtreft zichzelf met E63 AMG 850 6.0 BiTurbo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest

Autonieuws
Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest
> Artikel lezen

Dit moet een auto doorstaan voor hij in productie gaat!

Overige
Check, check, dubbelcheck
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.