Tuning & styling

Mansory droomt van bruutste Mercedes G 63 AMG 6x6

Ineens was ‘ie er, en hoe! De Mercedes G 63 AMG 6x6 maakt sinds zijn debuut vorig jaar een verpletterende indruk en tuners willen dan ook massaal op dit terreinmonster duiken. Wie anders dan Brabus was de eerste en Mansory is heel graag de volgende.

In tegenstelling tot Brabus hebben de heren bij Mansory de Mercedes G 63 AMG 6x6 nog niet daadwerkelijk door de handen laten gaan, maar die wens is er zeker. In voorbereiding op dat heugelijke moment is de Zwitserse tuner alvast aan het Photoshoppen geslagen en natuurlijk is er slechts één doel: het realiseren van de krachtigste G 63 AMG 6x6 verkrijgbaar.

Powerrr!
Vermogen te over bestaat niet in de beleving van Mansory, en dus hebben ze wilde plannen met het hart van de G 63 AMG 6x6. Normaliter is dat een 5.5 liter V8-BiTurbo met 544 pk en 760 Nm. Een aardig beginnetje, vinden ze bij Mansory, maar lang niet genoeg om met de eer van de sterkste te strijken. De uitvoering van Brabus is immers in staat 700 pk en 960 Nm op te wekken. Mansory moet daar dus overheen en denkt dat ook te kunnen. En goed ook. Naar verwachting is namelijk 840 pk zonder al te veel problemen mogelijk, en om tot dit immense vermogen te komen zal er behoorlijk aan de achtcilinder worden gesleuteld. Vele onderdelen zullen worden vervangen of worden versterkt om de paardenkrachten op te schroeven en de duurzaamheid te waarborgen.

Lachenspieren
Best grappig is dat Mansory de carrosserie van de G 63 AMG 6x6 geheel uit koolstofvezel wil optrekken. Hoewel dat een gigantische klus lijkt, kennen ze als geen ander de klappen van die zweep. Opmerkelijk is daarentegen dat Mansory denkt hiermee een aanzienlijke gewichtsbesparing tegemoet te kunnen zien voor de G 63 AMG 6x6. Een visie die nogal op de lachspieren werkt bij een auto die drie keer zoveel weegt als een gemiddelde middenklasser en kan beschikken over een begrensd koppel van 1.000 Nm.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6

Autonieuws
Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.