Tuning & styling

Hamann leeft zich uit op jongste BMW X5

Tuner Hamann heeft voor vrijwel elke BMW wel een tuningpakket in de schappen liggen, maar de nieuwste X5 werd nog niet onder handen genomen. Daar brengt het Duitse tuninghuis nu verandering in door die SUV van binnen en buiten stevig aan te pakken.

Hamann staat niet bekend om subtiliteit en die reputatie doen ze met deze BMW X5 eer aan. Een monsterlijke bodykit, bestaande uit een voorbumper met extra luchtinlaten, bredere zijskirts, een andere achterbumper en zelfs een dakspoiler moet de X5 een stoerder voorkomen geven. Potige Hamann-velgen zijn de kers op de taart van al het uiterlijk vertoon en naar wens is de X5 ook nog uit te rusten met een nieuw uitlaatsysteem en interieur-accessoires als nieuwe pedalen.

Motortuning
'Als je het doet, moet je het goed doen'. Met die gedachte is Hamann ongetwijfeld aan de X5 begonnen, want ze laten niets ongeroerd. Dat komt vooral tot uiting in potente tuning die bijne elke motorisering van het beschikbare palet oppept. Zo wordt de '35i' van 306 naar 348 pk gekieteld en komt het koppel te liggen op 449 Nm bij 1.200 tpm. Voor de '50i' heeft Hamann een powerboost van 450 naar 490 pk verkrijgbaar, waarbij het koppel van 650 Nm naar 707 Nm bij 2.000 tpm stijgt. 
Op dieselgebied heeft de X5-klant sowieso meer keuze bij BMW. Hamann pakt ze allemaal aan en begint bij de '25d'-variant. Die krijgt 251 pk vanaf de standaard 218 pk en heeft dan 502 Nm aan trekkracht. Af-fabriek is dit 450 Nm. Daarna volgt de '30d' met normaliter 258 pk, maar dankzij Hamann over 295 pk kan beschikken. Het koppel stijgt naar 605 Nm, een winst van 45 Nm. Daarboven vinden we de '40d'. Origineel met 313 pk en 630 Nm, maar met 355 pk en 695 Nm als Hamann zich met dit blok heeft bemoeid. Tot slot BMW's diesel-topper, de machtige M50d. Met 381 pk en 740 Nm af-fabriek al een geweldenaar en toch kan het nog heftiger. Hamann weet er namelijk een ongelofelijke 434 pk en 830 Nm uit te persen.

Gerelateerde artikelen

Beestachtig uitbundig: Hamann Tycoon II M

Tuning & styling
Beestachtig uitbundig: Hamann Tycoon II M
> Artikel lezen

Hamann BMW 4-serie Coupé doet zich flink voor

Tuning & styling
Hamann BMW 4-serie Coupé doet zich flink voor
> Artikel lezen

BMW X5 M en X6 M wederom samen de sneeuw in

Spyshots
BMW stuurt nieuwe X6 M de sneeuw in
> Artikel lezen

BMW M5 met een sausje van Hamann

Tuning & styling
BMW M5 met een sausje van Hamann
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.