Tuning & styling

Pittige tante, deze Erika alias AMG Performance Studio A 45 AMG

Maak kennis met Erika. Erika is een pittige tante met uitgeklopte wielkasten die er graag te koop bijloopt, want standaard vindt ze haar A 45 AMG-uitdossing nog niet expressief genoeg. Een make-over moest de gewenste klus klaren en daarvoor heeft ze een bezoek gebracht aan de Performance Studio van AMG.

Erika, die naam komen we wel vaker tegen, maar nog nooit een auto die zo genoemd is. Tot nu, want dit 'Pink Panther'-project van de AMG Performance Studio heeft dit menselijk koosnaampje meegekregen. Geen idee wat de achterliggende gedachte hiervan is, maar de link met de Pink Panther kunnen we wel in een oogopslag leggen.

Feminiene spieren
Hoe dan ook, ze is een bonkige dame, die Erika. Van buiten doen de rozekleurige accenten vermoeden dat het een lief, vrouwelijk autootje is, maar niets is minder waar. In werkelijkheid gaat onder al die schattige make-up een onbezonnen A 45 AMG schuil, die met z'n 360 pk menig stoere 'mannenauto' zoek rijdt. Sterker, die sterk contrasterende grille tegen een matzwarte achtergrond is al voldoende om je onmiddelijk naar de rechterbaan te dirigeren.

AMG Performance Studio
Genoeg over Erika, we laten de foto's voor zich spreken. Laten we het hebben over haar scheppers, want lang niet iedereen kent ze. Wij hebben in ieder geval nog niet veel van gehoord of gezien. Waar maatwerkateliers van onder andere BMW en Aston Martin vaak met hun projecten pronken, doet AMG het wat betreft kennelijk iets rustiger aan. Maar customizen kunnen ze feitelijk als ieder andere maatwerkspecialist. Mercedes-klanten die écht iets bijzonders en unieks willen, weten vanaf nu dus dat ze daarvoor bij de AMG Performance Studio terecht kunnen. Of laten we het maatwerkhuis van Mercedes-AMG voortaan gewoon Erika noemen; dat maakt het contact toch net even wat persoonlijker.

Gerelateerde artikelen

RevoZport geeft Mercedes CLA 45 AMG vleugels

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes A45 AMG naar 450 pk gechipt

Tuning & styling
Mercedes A45 AMG naar 450 pk gechipt
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes A 45 AMG nóg krachtiger dankzij Posaidon

Tuning & styling
Mercedes A 45 AMG nóg krachtiger dankzij tuning van Posaidon
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.