Tuning & styling

Newport Convertible Engineering onthoofdt Tesla Model S

Je kunt het zo gek niet bedenken of Newport Convertible Engineering heeft er de zaag in gezet. De laatste auto waarbij het Californische bedrijf dat deed is de Tesla Model S en een enthousiaste Chinese zakenman is de aanleiding geweest om het niet bij enkele exemplaren te houden.

Nadat Newport Convertible Engineering (NCE) de eerste Photoshops van een onthoofde Tesla Model S de wereld in had geslingerd, hapte een rijke Chinees meteen toe om er maar liefst 100 te bestellen. Daarop besloot de Amerikaanse coachbuilder aan te kloppen bij Tesla Motors, dat een deurtje verderop is gelegen, en het verzoek in te dienen om gezamenlijk de bouw te verzorgen van in totaal 5.000 exemplaren. NCE verwacht namelijk dat het storm gaat lopen met de dakloze Model S. Op 18 april zal er meer duidelijk over dit plan worden verschaft.

Prijzen
Om maar meteen in te springen op de verwachte marktvraag wil NCE twee cabriotypes van de Model S in de aanbieding doen: een versie met stoffen dak tegen een prijs van 21.000 euro en een hardtop-variant voor 35.000 euro. De genoemde tarieven zijn uiteraard zonder de donorauto. Bij voldoende animo vindt de bouw overigens plaats op drie locaties, te weten in Barcelona, Dubai en Huntington Beach (Californië), waar het hoofdkwartier van NCE staat.

Gerelateerde artikelen

Tesla Model S best verkochte auto van Noorwegen

Autonieuws
Tesla Model S best verkochte auto van Noorwegen
> Artikel lezen

Twee euroton voor T Sportline’s Tesla Model S

Tuning & styling
Tesla Model S
> Artikel lezen

Rinspeed richt Tesla Model S in als rijdend penthouse

Autonieuws
RinSpeed
> Artikel lezen

Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend

Autonieuws
Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.