Tuning & styling

HPerformance doet het anders met hun Audi RS6

Tuners nemen de Audi RS6 graag onder handen. En dat is niet gek, want de 560 pk sterke Avant bewijst zich heerlijk te lenen voor bijvoorbeeld een pk-boost. Het kan sommigen echter vervelen om de ‘zoveelste’ RS6 met 700+ pk en een dikke bodykit te zien, en daarom doet HPerformance het anders dan de rest.

Een Audi RS6 met HPerformance-saus ziet er namelijk niet anders uit dan een standaard RS6 Avant. De Duitse tuner vindt de potente station indrukwekkend genoeg en laat hem op dat gebied dus met rust. Wanneer we onder de motorkap kijken zien we echter waar HPerformance haar kunsten vertoont.

700 pk
Standaard doet de RS6 het dus met 560 pk aan vermogen, en ook met 700 Nm koppel. Niemand die daar over zal klagen, maar dat weerhoudt menig tuner er niet van die specs aan te dikken. HPerformance knalt er 140 pk bovenop om het totaal op 700 pk te krijgen. Ook de trekkracht krijgt een fikse upgrade, ditmaal naar 860 Nm. HPerformance bereikt dit door grotere turbo’s en een ander uitlaatsysteem te monteren, dat met een druk op de knop het uitlaatgeluid nóg bruter maakt. Maar dat is een bekend recept wat we onder andere van Abt kennen, dus waarin onderscheidt de RS6 van HPerformance dan?

Dieetje
Dat doen ze op het gebied van gewichtsreductie. Niet het eerste waar je aan denkt bij een Audi RS6, maar dat maakt het eigenlijk wel bijzonder. HPerformance schaaft er 100 kilogram van af en krijgt het gewicht zo onder de twee ton, naar een kilogram of 1910. Het blijft natuurlijk een zware auto, maar gewichtsreductie komt elke bolide ten goede. Op welke manier het deze RS6 ten goede komt meldt HPerformance echter niet, maar houd gerust rekening met verbeterde acceleratiecijfers en scherper rijgedrag. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Autonieuws
De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance
> Artikel lezen

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

Tuning & styling
1.000 pk sterke Audi RS6
> Artikel lezen

Nieuwe Audi RS6 Avant is R8 voor het gezin

Autonieuws
Nieuwe Audi RS6 Avant is R8 voor het gezin
> Artikel lezen

MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau

Tuning & styling
MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.