Tuning & styling

Black Devil: Manhart BMW M135i

Manhart Performance is een vrij onbekende tuner, maar daar kan wel eens snel verandering in komen. De verbouwspecialist van louter BMW’s levert met deze M135i in elk geval een indrukwekkend visitekaartje af.

Op de nogal uit de toon vallende lichtunits na is de M135i een begeerlijke BMW. Dat lijkt Manhart Performance te beamen en zodoende heeft het bedrijf gepoogd de aandacht juist zo veel mogelijk weg te leiden van de koplampen. Allereerst middels een onderspoiler onderaan de bestaande sportbumper, om daarna over te gaan op het wrappen van de gehele koets. Daarbij werd gekozen voor matzwart, afgewisseld met felgele accenten. En zeg nu zelf, de koplampen zijn door de ingrepen meer naar de achtergrond verdwenen. Tot slot nog een kwartet 19 inch wielen met sportschoeisel van Michelin eronder, alsook een set schroefveren van K&W en de BMW M135i oogt zowaar monsterlijk dik. Binnenin is het vooral leder en alcantara in ruitmotief dat de klok slaat en ook keert het geel weer terug in de stiksels. Verder heeft Manhart de standaard sportstoelen verruild voor grovere exemplaren uit BMW’s eigen Performance-accessorielijn.

Oppepper
Stoelen die het lichaam stevig omklemmen zijn ook zeker geen overbodige luxe in deze M135i. Evenals potige remmen. Manhart deed een beroep op schijven met een diameter van liefst 38 centimeter die vooraan kunnen rekenen op de stopkracht van 6 remklauwen en achteraan vier zuigers per schijf. Vanwaar deze versterking? Nou, omdat de 3.0 liter zes-in-lijn in Manhart’s M135i niet 320 pk maar 405 pk kan opwekken. Het koppel steeg na het aanpassen van de ECU en een andere uitlaat van 450 naar 560 Nm. Daarmee moet toch een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden haalbaar zijn. De topsnelheid schatten we in op zo’n 280 km/h. Manhart heeft dat zelf niet uitgeprobeerd.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.