Tuning & styling

MM-Performance Z4 ligt lekker op het netvlies

MM-Performance vindt het, net als wij, bijzonder spijtig dat BMW geen machtige M van de Z4 produceert. Die leegte moest en zou opgevuld worden, meende de Poolse tuner, al reikt dat niet verder dan het exterieur.

Als basis nam MM-Performance de BMW Z4 sDrive35is, de topper van het leveringsprogramma en van zichzelf al geen stakker. De 335 pk die de 3.0 liter zes-in-lijn voorin dit reguliere Z4-model op kan wekken is tot grote dingen in staat en dat heeft MM-Performance doen besloten er niets aan te veranderen. Maar het onderstel voor een scherper rijgedrag is wel aangepakt. Zo zijn er speciale stabilisatoren van H&R gemonteerd en ligt de koets nog eens 10 millimeter lager door verlagingsveren van hetzelfde merk. Een Eisenmann-uitlaatsysteem met een kwartet aan uitlaatpijpen moet dan weer voor een extra scheut auditief genot zorgen.

Koolstofvezel
Aan prestatiedrang ontbreekt het dus niet, maar daar komt men pas achter nadat deze 'Poolse' wordt uitgedaagd. Om vooraf al enige angst in te boezemen strooide de tuner graag met koolstofvezel. Zo zijn de voorspoiler en diffuser van 3D-Design van het ultralichte materiaal vervaardigd, en ook het interieur is aan een carbon-kuur onderworpen. De middenconsole, het dashboard en de afdekkingen van de hoofdsteunen zijn er bijvoorbeeld mee gesierd. Gewicht zal het niet schelen, maar daar ging het ook niet zozeer om bij MM-Performance, maar dikdoenerij.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en uitrusting opgefriste BMW Z4

Autonieuws
Prijzen en uitrusting opgefriste BMW Z4
> Artikel lezen

BMW Individual toont kunsten op 4-serie en Z4

Autonieuws
BMW Individual toont kunsten op 4-serie en Z4
> Artikel lezen

BMW Zagato Roadster doet Pebble Beach aan

Autonieuws
BMW Zagato Roadster doet Pebble Beach aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.