Tuning & styling

Dikke Seat Toledo met 176 pk TDI

Seat tuner JE Design presenteert een compleet gestylede Toledo. Body styling, een aangepast onderstel, diverse wielen en chiptuning zijn op de nieuwe Toledo losgelaten.

De populaire 1.9 TDI motor van Seat (VAG) is erg populair bij tuners. JE Design weet het te schoppen tot 140 pk en 320 Nm. Dat betekent een toename van 35 pk en maar liefst 70 nm(!). Indrukwekkender nog is de 2.0 TDI (140 pk/320 Nm). Na de aanpassing van JE Design levert de 2.0 TDI een vermogen van 176 pk en een koppel van 405 Nm. Met name dat koppel moet garant staan voor een enorme duw in de rug.
 
Twee spoilers achterop
Bij deze prestaties behoort ook een passend uiterlijk. Daar heeft JE Design dan ook voor gezorgd. De voorbumper werd voorzien van een voorspoiler, de koplampen voorzien van covers en aan de zijkant zijn de skirts lekker dik gemaakt. Aan de achterkant zien we twee spoilers; één op het dak en één op de kofferklep. Onder de achterbumper is een spoiler gemonteerd die tevens plaats biedt aan vier dikke uitlaatpijpen. De uitlaatpijpen (90 mm doorsnee) mogen voor een viercilinder diesel dan een beetje overdreven zijn, het ziet er wel heel dik uit.
 
Lichtmetaal
Een verlagingskit zorgt ervoor dat de Toledo 35 mm lager staat. De Spanjaard werd daarbij ook nog eens geschoeid met 19 inch lichtmetalen wielen met flinke banden. JE Design heeft een uitgebreide lijn aan lichtmetalen velgen. Deze varieren van 17 tot 19 inch en zijn verkrijgbaar in verschillende designs.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Toledo continueert modellenoffesief

Autonieuws
Nieuwe Seat Toledo continueert modellenoffesief
> Artikel lezen

Foto´s productiemodel Seat Toledo gelekt

Autonieuws
Foto´s productiemodel Seat Toledo gelekt
> Artikel lezen

Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo

Autonieuws
Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.