Tuning & styling

Vorsteiner doet magische dingen met BMW M5

Wij zullen de laatsten zijn die beweren dat de M5 voor een BMW M-model wat flauwtjes op het netvlies ligt. Maar door precies daar de juiste accenten te leggen weet Vorsteiner de Beierse supersedan pas echt uit de verf te laten komen.

Aan de hand van Vorsteiner’s website komen we erachter dat de enige officiële Nederlandse dealer van Vorsteiner-producten BaanVelgen uit Rotterdam is. Wie in het gelukkige bezit is van een M5 van de F10-generatie en de bolide op deze foto’s wel ziet zitten, moet daar dus naartoe voor de jongste M5-treatment van de Amerikaanse tuner.

Subtiel
Het nieuwe stylingpakket voor de BMW M5 is er enkel voor diens exterieur en bestaat louter uit subtiele tuning. Een onwetend oog zou de visuele aanpassingen in eerste instantie niet eens opmerken, maar weet onmiddellijk dat het niet om een volledig originele M5 gaat. En dat bedoelen we uitsluitend exclusief.
Door precies de juiste accenten te leggen, weet Vorsteiner de uitstraling van de ´Beamer´ naar een hoger plan te trekken en dat komt vooral op het conto van de wielen die nieuw gesmeden zijn.
Deze speciaal gegoten, 1-delige VSE-003 velgen zijn te verkrijgen in allerlei tinten: Texture Black, Gloss Gunmetal Silver of Black, Gloss Brushed Aluminium en Matte Brushed Shadow Aluminum. Kun je hieruit geen keuze maken, dan mengt Vorsteiner desgewenst een kleurtje op maat tegen een vooraf besproken meerprijs. Wij zouden er niet veel moeite mee hebben om uit de standaardtinten te kiezen, en dan eveneens met die smurfblauw gekleurde remklauwen erachter graag.

Lange laknaam
Naast een frontlip en een diffuser van koolstofvezel kan de gehele carrosserie een kleurbehandeling krijgen. En die wordt aangeduid met de bijna eindeloze naam “1×1 Carbon Fiber Pre-Preg met 4 Stage UV Inhibiting Clear Lacquer Coating”. Staat de M5 in ieder geval erg gelikt.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.