Tuning & styling

Polo WRC Street van B&B stikt bijna in de hete pepers

We waren ons ervan bewust dat de tweeliter TSI van Volkswagen potentie heeft, zie immers de Audi S3 en Volkswagen Golf R. Maar dat ‘ie zomaar eventjes een additionele 67 pk op de vermogensuitdraai aangeeft hadden we vooraf weer niet zo één-twee-drie aannemelijk bevonden.

220 pk loslaten op het formaatje auto die mensen tot voor kort nog louter voor de boodschappen aanschaften laat de banden al flink schroeien. Laat staan als daar nog eens 150 pk bijkomt! Je zou haast gaan denken dat zoveel kracht op de Polo’s relatief nuchtere ophanging gewoonweg niet fijn meer rijdt. Toch beweert B&B Automobiltechnik (uit Duitsland uiteraard) dat hun Polo op basis van de best exclusieve WRC R Street prima te controleren is. Betere dempers en specifieke sportveren zorgen daartoe, alsook extra stabilisatoren en krachterigere remmerij met zes zuigers per schijf vóór en achteraan vier klauwen op elk schijf.

Zoeken naar de poolster
Kenners en de betere rekenaars weten allang over hoeveel vermogen we praten. Precies, een hemeltje-lieve 365 pk. In een Volkswagen Polo! Vind je dat nogal riant? Wij wel. Maar we zijn nog meer onder de indruk van het behaalde koppel dat B&B uit de 2.0 liter TSI heeft weten te trekken: 510 Nm. Daarmee scheur je een A 45 AMG bij wijze van spreken aan flarden. Toch wint die officiële recordhouder van de meeste peekaa’s per liter het van de B&B Polo WRC R Street tijdens een stoplichtsprintje. Een halve tel sneller is deze Benz en waarschijnlijk omdat ‘ie over vierwielaandrijving beschikt versus voorwielaandrijving voor een van de heetste Polo’s die wij ooit beschreven. Wie zijn WRC R Street bij B&B achterlaat kan maar meteen een abonnement bij de bandenboer om de hoek afsluiten. Of gewoon iets minder vaak de blauwe Polestar van dichtbij bekijken. Want ja, ook die onlangs gepresenteerde Zweedse rij-ijzers moeten buigen voor deze zwaar gepeperde Polo als deze vanuit rust in 17,1 seconden naar 200 km/h knalt. Kost dat? Voor € 7.950,- doet B&B zaken met je. Exclusief auto uiteraard.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.