Tuning & styling

TechArt Porsche 911 Turbo pocht met uiterlijke opsmuk

Hoewel de Porsche 911 Turbo met zijn gracieuze heuppartij er al tamelijk brutaal uitziet vindt TechArt dat het nog wel stouter mag. Met nieuwe uiterlijke opsmuk die op de Essen Motorshow gepresenteerd wordt wil de Duitse tuner dit te realiseren.

TechArt monteert onder de 911 een nieuwe bodykit geproduceerd met een composiet van koolstofvezel en polyurethaan. De kit zou zorgen voor een fors verbeterde aerodynamica en ook een adaptieve spoilerlip moet het geleiden van de luchtstroom bevorderen. Het systeem activeert automatisch bij een snelheid van 120 km/h of hoger, om zich bij 80 km/h weer terug te trekken. Het systeem is ook handmatig te bedienen zodat drempels geen beletsel meer vormen. Een ferme diffuser maakt de uiterlijke verfraaiing af.

Motorisch
Om de 911 nog verder aan te dikken stelt TechArt uiteraard ook een set omvangrijke velgen ter beschikking. Ze zijn er in 20 of 21 inch formaat. Binnenin zijn er een nieuw sportstuurwiel en andere pedalen gemonteerd en werd het geheel voorzien van diverse TechArt-badges. Vooralsnog laat de Duitse tuner de 911 Turbo en de Turbo S motorisch nog even met rust maar daar komt verandering in. Een nieuwe performancekit voor beiden ligt nog in het verschiet, voor diegene die 520 of 560 pk en 0-100 km/h in respectievelijk 3,2 en 3,1 seconden nog iets te mager vindt.

Gerelateerde artikelen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.