Tuning & styling

KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig

Een lichtgewicht roadster met 200+ pk is spartaans en puur, een genot om in te rijden. Maar dezelfde lichtgewicht roadster met 435 pk? Dat is gewoon onbenullig. Dit is de KTM X-Bow GT, onder handen genomen door de Duitse tuner Wimmer Rennsporttechnik.

Deze KTM X-Bow GT is opgekrikt op basis van de R-versie. De 2.0 liter TFSI-viercilinder komt uit de schappen van Audi en is standaard goed voor 285 pk. Wimmer weet het vermogen naar een absurde 435 pk en 500 Nm aan kracht te promoveren. De Duitsers spelen dit klaar door een verbeterde turbo en brandstofpomp te monteren en modificaties te doen aan het motormanagement, de zuigers en de krukas.

Krankzinnig
Dat de X-Bow met zijn leeggewicht van 847 kilogram inclusief aanpassingen als een krankzinnige optrekt daar zal niemand van opkijken. Van 0 naar 100 km/h legt de Wimmer in 3,3 seconden af, terwijl een standaard GT daar 4,1 seconde voor nodig heeft. Binnen 11,7 seconden is de 200 km/h al bereikt. Zijn topsnelheid ligt met 246 km/h precies 15 km/h hoger, als je de KTM zo ver door durft te trekken tenminste.

Interieur
Het uiterlijk van de Wimmer X-Bow GT kenmerkt zich door een andere tint motorkap, in de kleur van het KTM logo, een andere einddemper en speciale race-velgen. Binnenin moeten nieuwe zetels zorgen voor een comfortabeler gevoel, als dat al mogelijk is met deze X-Bow. De stoelen zijn gestikt met oranje gekleurde naden en ook een nieuw geborduurde versnellingspook mag niet ontbreken. Ten slotte werd er een andere handrem gemonteerd en prijken er op de schakelaars de letters “GT”.

Gerelateerde artikelen

Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow

Autonieuws
Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT is onweerstaanbaar op deze foto's

Fotogalleries
KTM X-Bow GT
> Artikel lezen

Te gekke KTM X-Bow GT4 verder verbeterd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.