Tuning & styling

G-Power M3 Hurricane RS krijgt een 5-je

De (wind)kracht van tornado’s wordt geclassificeerd volgens de zogeheten ‘Schaal van Fujita’. Dit is een schaal die loopt van EF0 tot EF5, waarbij het hoogste getal een allesvernietigende tornado met windsnelheden hoger dan 320 km/h aangeeft. Wanneer zo’n tornado op je af stormt ben je blij met een G-Power M3 Hurricane RS op je oprit.

Wat niet is kan nog komen, maar we hebben het gevoel dat de onlangs uit productie gehaalde E92-generatie van de BMW M3 (nog) niet de status van zijn voorgangers heeft bereikt. G-Power heeft met hun M3 Hurricane RS echter een M3 E93 gebouwd die we niet gauw zullen vergeten. Door de chique gekleurde carrosserie in combinatie met dito interieur verwacht je niet meteen dat er een woest beest in de M3 Hurricane RS schuilt, maar na het beroeren van het gaspedaal zal daarover geen enkele twijfel meer bestaan.

Extra zuurstof, meer brandstof
Vraag niet precies hoe, want dat blijft bedrijfsgeheim, maar het is G-Power gelukt om liefst 720 pk uit de V8 te persen. Dat is bijna twee keer zoveel als het af-fabriek vermogen! Een van de kneepjes die de tuner heeft gedaan is het plaatsen van een knoeperd van een supercharger. Ook een aangepast uitlaatsysteem genereert enkele gewenste paardenkrachten, met een wervelende soundtrack als bijkomend voordeel. We snakken naar een filmpje van een gretig accelererende M3 Hurricane RS, maar die volgt mogelijk nog. Voor nu is het enkel verlekkeren aan de cijfers. En dat lukt aardig, want ook het koppel vloeit rijkelijk uit de zwaar onder handen genomen achtcilinder. Naast het installeren van een compressor is het slagvolume opgeboord tot 4.6 liter, een winst van 600 cc. Het was bittere noodzaak om het gewenste vermogen te behalen en de trekkracht met 300 Nm te laten stijgen. Wat zoveel kracht doet met een BMW M3? Nou, wat te denken van een sprint naar 100 km/h in 3,7 seconden en een geklokte tijd van 9,5 seconden om vanuit stilstand de 200 km/h te doorbreken. En de topsnelheid, die is met ‘meer dan 340 km/h’ elke orkaan te snel af.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.