Tuning & styling

Abt RS 6 knapt uit z’n vel

De laatste Audi RS 6 is een van de ontzagwekkende auto’s die we tot dusver reden. Niet zozeer qua rijbeleving, wel omwille van het speelse gemak waarop hij snelheid maakt. En dat te bedenken dat de versie van Abt Sportsline nog eens 25 procent krachtiger is.

700 pk en 880 Nm in een station! Gewoonweg bizar, en misschien moet je er maar niet al te lang bij stilstaan en gewoon over je heen laten komen als de kans je aangereikt wordt. Want dat het een onvergetelijke ervaring is als een gezinsbak je ruim binnen de vier tellen door de 100 km/h katapulteert staat als een paal boven water. Bijkomen van de vele prikkels die je ondertussen in die 3,4 seconden hebt opgedaan is er niet bij. Een komeet als de Abt RS 6 zet er de sokken goed in. Terwijl de seconden wegtikken wordt de 200 km/h zonder ook maar een kuchje doorbroken, niet veel later is de 300 km/h aan de beurt. Dankzij de Power S-kit dendert de RS 6 van Abt helemaal door tot 320 km/h. Bij zo’n snelheid lijken de 22 inch ER-C wielen optisch stil te staan.

Peulenschil
De introductie van drukladers als de turbo en de compressor hebben het opvoeren van motoren een stuk makkelijker gemaakt. Maar eigenlijk komt er veel meer bij kijken dan menig tuner laat blijken. Ook Abt Sportsline doet nogal laconiek over hoe het de Audi RS 6 van 560 naar 700 pk pompt. Volgens de Audi-meesters uit Kempten is daar slechts een aangepast motormanagement en een beter uitlaatsysteem voor nodig. Met dank aan de twee turbo’s die er op de 4.0 liter V8 zijn geschroefd.

Gerelateerde artikelen

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Autonieuws
De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

Tuning & styling
1.000 pk sterke Audi RS6
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.