Tuning & styling

Nóg sneller: Brabus Mercedes SLR McLaren

Bij Brabus is alleen het beste goed genoeg. Dat principe gold ook toen men deze nóg snellere Mercedes SLR McLaren ontwikkelden. De V8 levert 660 pk!

De Mercedes SLR McLaren behoort thuis in het rijtje van snelste en meest exclusieve automobielen op onze planeet. Niet alleen zijn prijs van dik 6 euroton is indrukwekkend maar ook zijn prestaties. Z’n V8 levert een vermogen van 626 pk en hij sprint in 3,8 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 334 km/h, een snelheid waarbij je op moet passen niet op te stijgen.
 
Spoilers van carbon
Brabus werkt echter volgens het principe dat alleen het beste goed genoeg is. En met die slogan in hun achterhoofd zijn ze begonnen aan de ontwikkeling van een speciaal programma voor de SLR McLaren. Allereerst werden door voorspoiler en de diffusor voorzien van extra carbon onderdelen. Dit verhoogd de neerwaartse druk die nodig is bij hoge snelheden en verbeterde zodoende de stabiliteit. Het speciale differentieel zorgt ervoor dat er nog beter geaccelereerd kan worden en vooral ook in de bochten meer gas kan worden gegeven.
 
660 pk
Om meer vermogen uit de V8 te krijgen werd er onder meer een speciaal uitlaatsysteem ontwikkeld. Met deze uitlaat mag de SLR McLaren niet over de openbare weg rijden. Aanpassingen aan de koeling, krukas en het motormanagement resulteerden in een toename van het vermogen tot 660 pk bij 6.500 tpm. De acceleratie naar 100 km/h verbeterde met 0,2 seconden en de topsnelheid is voortaan 340 km/h. Allemaal heel minimaal maar het kan dus nog beter!
 
7,8 kilometer garen
In het interieur heeft Brabus haar best gedaan zoveel mogelijk leer kwijt te kunnen. Zelfs de vloer van de auto is bekleed met leer. Er is ruim 7,8 kilometer garen gebruikt om het leer te stikken. Verder is er rijk gestrooid met alcantara en carbon. Het sportstuurwiel is voorzien van knopjes om op- en terug te schakelen. Bij Brabus is echt alleen het beste goed genoeg, dat blijkt wel!

Gerelateerde artikelen

Mercedes SLR McLaren ´722 Edition´

Autonieuws
Mercedes SLR McLaren ´722 Edition´
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Wie redt deze Mercedes SLR McLaren van roest?

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Daimler komt met elektrische trucks

Autonieuws
> Artikel lezen

Metamorfose voor Mercedes SLR: Hamann Volcano

Tuning & styling
Metamorfose voor Mercedes SLR: Hamann Volcano
> Artikel lezen

TAG Heuer Mercedes SLR-horloge

Lifestyle & design
TAG Heuer Mercedes SLR-horloge
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.