Tuning & styling

G-Power pakt BMW-achtcilinder stevig aan

G-Power, het bekt al zo lekker bruut en de Duitsers doen die naamklank volkomen eer aan. Wij vinden een 4.4 liter V8 met dubbele turbo’s onder de kap al naar behoren, G-power niet. Zij implementeren nog eens wat extra vermogen in verschillende BMW-modellen.

De 4.4 liter V8-biturbo van BMW levert in de 550i, 650i en 750i een prettige 450 pk. In de nog atletischere M5 en M6 is dat vermogen zelfs 560 pk. Genoeg om je de rillingen over het lijf te laten lopen, maar het kan altijd wilder. Met andere chips, aangepaste turbo’s en nieuwe uitlaatsystemen weet G-Power deze BMW-machines je midden in de nacht badend in het zweet wakker te laten worden.

550i, 650i en 750i
De upgrade-kit van G-Power heet Bi-Tronik III en is verkrijgbaar in verschillende stages. In de 550i, 650i en 750i kan de tuner de elektronische chip aanpassen, maar verscheidene modificaties aan de hardware zijn ook mogelijk. Zo is er een volledig aangepast uitlaatsysteem en een nieuwe turbo beschikbaar. De kit is zo samen te stellen dat het blok vier gradaties, van 490 tot 560 pk aan vermogen levert. Kies je voor de meest ingrijpende aanpassingen dan krijg je dus klakkeloos de beschikking over hetzelfde (standaard)vermogen als een M5 of M6!

330 km/h
Over die M5 en M6 gesproken. Voor die twee is eveneens het Bi-Tronik III-pakket voorhanden. Met enkel een aanpassing aan de chip haalt G-Power zomaar eventjes 645 pk uit de achtcilinder. Het aanvullende gamma reikt van enkel een RVS-eindpijp, tot een nieuwe turbo, gemodificeerde katalysator of een compleet titanium uitlaatsysteem. Trek je alle registers open (met het V2-pakket), dan tilt G-Power je M5 of M6 naar een schrikbarende 740 pk en 910 Nm. Hoe hard de M5 of M6 daarmee naar de 100 km/h vliegt vertelt de tuner niet, maar de Duitsers garanderen een topsnelheid van 330 km/h.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.