Tuning & styling

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

De Audi S8 is van zichzelf al geen misselijk mannetje met zijn 520 paardenkrachten. MTM, een tuner gevestigd op steenworpafstand van de fabriek in Ingolstadt vond het blijkbaar allerminst toereikend.

De Duitsers waren kennelijk wat aan de ongeduldige kant want de krachtkuur is toegepast op een pre-facelift van de S8. Dat terwijl de start van de levering van de meest recente facelift van de A8 en S8 in november van start gaat. Misschien zonde, maar MTM heeft geen half werk geleverd met de S8, al is dat aan het uiterlijk misschien niet meteen te zien. Want met uitzondering van de 21 inch ‘Bimoto’-velgen (van titanium) is de S8 qua exterieur verder ongemoeid gelaten.

Brute kracht
Een S8 is door Audi ontworpen om comfort te combineren met power. En die brute kracht wordt door MTM nog even wat verscherpt. Het TFSI-blok uit de S8 krijgt een angstaanjagende 650 pk en 800 Nm bij 5.950 tpm. Genoeg om de limousine in precies vier tellen naar de honderd af te schieten. De topsnelheid is elektronisch begrensd op een bijzondere 293 km/h.

Gerelateerde artikelen

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

Tuning & styling
Abt trakteert vernieuwde Audi S8 op extra pk's
> Artikel lezen

MTM S8 Talladega loopt bij 325 km/h in de begrenzer

Tuning & styling
Overtreffende trap: MTM S8 Talladega
> Artikel lezen

Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8

Autonieuws
Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.