Tuning & styling

Van de zotte: Mercedes-Benz S-Klasse door Brabus

Bij Brabus hebben ze als liefhebberij om uit een Mercedes-Benz zoveel mogelijk vermogen te persen. De mannen uit Bottrop konden het niet laten om ook de hand te leggen aan de laatste versie van de S-Klasse. En hoe.

Afhankelijk van de gemoedstoestand modificeert Brabus Mercedessen subtiel, dan wel tot het gestoorde aan toe. Deze creatie heet Brabus 850 Biturbo “iBusiness” en is een gevalletje uit de categorie ´over de top´. Aan de buitenzijde zien we een nog behoorlijk subtiele bodykit gecombineerd met 21 inch velgen en verdient het predikaat stijlvol nog, maar onderhuids... 

Geestesziek blok
Brabus lepelde de 5.5 liter bi-turbo V8 uit de S 63 AMG in de S-klasse en herzag hem op talloze fronten. De cilinderinhoud werd opgeboord tot bijna zes liter en de versnellingsbak werd aangepast. Brabus weet met deze modificaties doodleuk 265 pk extra uit het blok te halen, zodat ´ie nu een duizelingwekkende 850 pk en 1.150 Nm levert. Met dit werkvermogen spurt de Brabus in 3,5 seconden naar de honderd en is de topsnelheid elektronisch begrensd op 350 km/h. Het potentieel van het blok lag zelfs op 1.450 Nm, maar Brabus kon niet beloven dat de aandrijving dat zou overleven.

Applefan
Het interieur van de Brabus is eveneens verre van standaard. De stoelen zijn gedrapeerd met het meest fijne twotone-leer dat uiteraard uitgevoerd kan worden in elke kleur die je maar wenst. Ook mag deze 850 iBusiness zich met recht een Applefan noemen. Vervelen lukt je niet, want de iBusiness is werkelijk volgehangen met elke creatie van de Amerikaanse producent. In de Brabus W221 zagen we al de nodige iPad’s voorbijkomen, deze S-klasse krijgt onder meer de nieuwste iPad, Mac mini, iPod Touch en Apple TV. Al deze gadgets zijn te bedienen met de Brabus Remote App voor op je iPhone. Absoluut baas boven baas.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.