Tuning & styling

M5 concurrent: Alpina B5

Het lijkt een sportieve BMW 5-serie maar eigenlijk is het een concurrent voor de supersnelle M5. Alpina presenteert de 500 pk sterke B5 met een topsnelheid van 314 km/h.

Heel erg ruig zien de modellen van Alpina er nooit uit. Je kunt goed zien dat het niet om een standaard BMW gaat maar hele dikke spoilers ontbreken. Alpina houdt het bescheiden. De voorbumper is herkenbaar Alpina met in de voorspoiler de letters ´Alpina´. Aan de zijkant is de kenmerkende Alpina-striping geplakt en aan de achterkant laat de sportievere achterbumper zien dat het geen gewone BMW is. Opvallender zijn de twee dikke uitlaatpijpen en de achterspoiler op de kofferbak. Ook de 19 inch lichtmetalen wielen met banden in de maat 245/40 ZR19 vóór en 274/35 ZR19 achter blijven niet onopgemerkt.
 
M5-prestaties
Het echte werk is te vinden onder de motorkap. BMW levert de 5-serie zelf als topmodel met een 333 pk sterke V8 (545i). Deze  heeft 5,8 seconden nodig om naar 100 km/h te sprinten en is begrensd op 250 km/h. Wat motor betreft is de Alpina B5 wel redelijk te vergelijken. Onder de kap ligt een 4.4 liter V8, net als in de 545i, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Alpina weet namelijk 500 pk en 700 Nm uit het blok te halen. Daarmee sprint de B5 in slechts 4,7 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 314 km/h. Dat komt overeen met de M5 die ook 4,7 seconden nodig heeft om de naald op 100 km/h te zien staan.
 
Heel veel luxe
Ondanks de sportieve prestaties heeft Alpina er alles aan gedaan om het interieur te voorzien van luxe, luxe en nog eens luxe. Overal waar je kijkt is leer gebruikt en grote delen van het dashboard zijn bekleed met hout. De klokkenwinkel is vervangen door exemplaren van Alpina en er is een olietemperatuurmeter gemonteerd. De dashboardverlichting is blauw van kleur. Op het stuur heeft Alpina knopjes gemonteerd om de automatische zesbak opdracht te geven om op en terug te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW velgen - de trend van zilver naar zwart

Autonieuws
BMW velgen - de trend van zilver naar zwart
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.