Tuning & styling

Mercedes C-klasse met Veyron-allures

Het lijkt een dagje vol peekaa’s te worden en mocht dat zo zijn, dan spant deze Mercedes C-klasse van GAD Motors nu al de kroon. Hij perst er namelijk 907 pk uit.

Een vakkundig stukje tuning over tuning of maakt GAD Motors hier nu een lange neus naar concullega Brabus? Het eveneens in Duitsland gevestigde GAD heeft namelijk de Brabus Bullit als basis genomen voor het bekokstoven van eigen handelswaar. Met 800 pk en – jawel – een bizarre 1.420 Nm aan maximumkoppel behoort de Bullit tot de snelste sedans of zoals je wilt coupés ter wereld; waarom zou je daar nog meer uit willen halen?! Voor de uitdaging waarschijnlijk.

Lager koppel
En dus ging GAD Motors aan de slag met de tot 6.2 liter opgeboorde AMG-V12. De turbo’s kregen een upgrade, de injectie werd geoptimaliseerd en ook het inlaattraject kon kennelijk nog iets verfijnd worden. Of GAD nu heeft willen aantonen dat er altijd meer in zit dan dat voor mogelijk wordt gehouden of niet, het resultaat mag er zijn. Nog eens 109 pk heeft de tuner uit Fellbach uit de tot over de oren getunede twaalfcilinder weten te trekken. Het totale vermogen komt daarmee op 907 pk, maar het koppel moest ietsje zakken tot 1.413 Nm om de techniek betrouwbaar te houden. Waar hebben we het over.
Wat zoveel oerkrachten met een C-klasse doen? Nou, we slaan de 0 naar 100 km/h-sprint daarvoor over. En ook de 0 tot 200 km/h-tijd dekt de lading niet, denkt GAD. Nee, ze vermelden liever alleen de acceleratietijd op de spurt vanuit stilstand naar 300 km/h. Die duurt 23,5 seconden. Geen LaFerrari-tijden weliswaar, maar snel genoeg om ook een welverdiend applaus te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.