Tuning & styling

Alpina D3 maakt dieselrijden geweldig

Met een BMW 330d als basis weet Alpina vanzelfsprekend wel raad. De D3, die zowel als Touring en als Sedan leverbaar is, komt aan een vermogen van 350 pk en een imposant koppel van 700 Nm weinig tekort.

Het recept bij Alpina is al decennialang hetzelfde. Wat dat betreft heeft de ontwerpafdeling aldaar het niet al te moeilijk. Een andere voorspoiler, gewijzigde achterbumper, Alpina-lichtmetaal en uiteraard de typische striping over de zijkant van de auto. Nooit verrassend. Maar indien het je smaak is, immer stijlvol.

Van 258 naar 350 pk
Eveneens niet verrassend is het onderhuidse, maar dat neemt niet weg dat de prestaties keer op keer wel van het hoogste niveau zijn. De 330d werd als basis genomen en opgepompt van 258 naar 350 pk. Het koppel steeg van 560 naar 700 Nm. Die combinatie moet ervoor zorgen dat er niet meer dan vijf seconden nodig is om naar 100 km/h te sprinten. Een BMW 330d doet het immers ook al in 5,6 seconden.

Voor- en vierwielaandrijving
Alpina zal de D3 tijdens de IAA als wereldprimeur presenteren. De fabrikant, noem Alpina beslist geen tuner(!), levert het model als Sedan en Touring met daarbij de keuze voor zowel achter- als vierwielaandrijving.

Gerelateerde artikelen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak

Spyshots
Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW 3-serie (Touring) is officieel

Autonieuws
Officieel: vernieuwde BMW 3-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.