Tuning & styling

Kahn Design doet magische dingen bij Aventador

Als het om supercars gaat, hebben we ze het liefst origineel. Soms wordt de verleiding om toch een bezoek aan de tuner te brengen echter wel erg groot gemaakt. Kahn Design weet die snaar te raken met deze Lamborghini Aventador LP700-4.

Kahn Design noemt zichzelf ‘the world´s leading automotive fashion house’. Een overtuigende payoff die zich niet zelden in de buurt van de waarheid begeeft. Naar onze mening weet de Britse tuner regelmatig auto’s nog net dat beetje meer klasse uit te laten stralen zonder daarbij een lange neus te maken naar het origineel. Dat is knap omdat de scheidingslijn tussen precies goed en goed fout flinterdun is in de wereld van autotuning.

Oogverblindend
Tot zover dit pleidooi. Terug naar auto’s zelf, in dit verhaal de Lamborghini Aventador. Op basis van de meerprijs van 50.000 Engelse ponden zou je denken dat Kahn de Italiaanse exoot grondig heeft aangekleed, maar dat valt nu juist reuze mee. Is dat een slechte zaak? Tsja, kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.
Veel van de maatwerkkosten zijn in ieder geval gaan zitten in het opnieuw bekleden van het interieur. Kahn verkiest alcantara boven het af-fabriek verzorgde leder. En het designhuis gaat daarbij ver, met fraaie, met de hand borduurde stiksels. Uiteraard met een ander kleurtje dan de luxe-stof.
Andere zaken die Kahn zoal heeft vervangen of aangepast zijn de remklauwen en de remschijven. Die eerste zijn voor een contrasterend effect in het geel gespoten en bijten zich bij deze Lambo vast in keramische in plaats van stalen schrijven. Mooie details, maar ze verbleken echt met de werkelijk schitterende 21 inch velgen. Wat een prachtig design, een kunststukje. En geheel in lijn met de carrosserie. Ook zo enthousiast over de wielen als wij? Vraag bij Kahn Design naar het type Santagata en de prijs voor een set van vier.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.