Tuning & styling

Abt perst nog meer uit Audi SQ5 TDI

Hoe veeleisend ben je als 313 diesel-peekaa’s en 650 Nm niet voldoende is. Nogal. Gelukkig maar, want anders zou een tuner als Abt Sportline niet kunnen bestaan.

De SQ5 TDI is Audi’s eerste S-model binnen de Q-lijn. Nou, dat hebben we geweten ook! Wat kunnen die 313 paardenkrachten en 650 Newtonmeters doordrukken, zeg. De sprinttijd naar 100 km/h in 5,1 seconden verwacht je bij een sportwagen, niet bij een dieselende SUV met de luchtweerstand van een tuinhuisje. De topsnelheid van 250 km/h is al evenzo indrukwekkend. ‘Niet snel genoeg!’, zegt Abt Sportline. De tuner trok een van haar vele tuningkits uit de schappen en installeerde die op de 3.0 liter V6-TDI. Het resultaat is een nog hoger vermogen van 360 pk en 700 Nm. Dat wordt helemaal Porsches pesten, al vertelt Abt er niet bij of dat ook lukt tijdens stoplichtsprintjes. Op de tussensprints zal de opgevoerde SQ5 in elk geval niet makkelijk te af te schudden zijn.

Wie het breed heeft...
Omdat de Audi SQ5 af-fabriek wat lauwtjes overkomt heeft Abt de buitenzijde meteen voorzien van wat meer branie. Er zijn twee pakketten verkrijgbaar. De een stipt alleen de krachtigste lijnen van de Q5 aan, de ander betreft een heuse wide-body versie. Daarbij worden de wielkasten verbreed en de tot 22 inch leverbare wielen iets verder naar buiten gebracht. Andere snelheidsduivels laten dan wel uit hun hoofd om de Abt SQ5 uit te dagen. Die opgepompte versie moet je als veeleiser natuurlijk hebben, al hadden we graag geweten wat dat moet kosten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.