Tuning & styling

Abt VS4 maakt Golf R overbodig

Stop maar met de ontwikkeling, Volkswagen. Abt Sportsline heeft de VS4 gelanceerd en die brengt precies datgene dat we van de nieuwe Golf R denken te krijgen.

Volkswagen legt de laatste hand aan de nieuwe Golf R om hem op tijd klaar te krijgen voor zijn onthulling tijdens de IAA in Frankfurt. Onder de kap vermoedelijk een 2.0 liter TFSI die om en nabij de 300 pk uitspuugt en dat traditioneel loslaat over alle wielen de wielen via 4Motion. Dat is zwaardere techniek dan enkel voorwielaandrijving, maar heeft daarentegen een gunstiger effect op de wegligging. Tenminste, dat was altijd wel zo. Maar met ingang van de nieuwe Golf GTI Performance zijn we daar niet zo zeker meer van. Die beschikt namelijk over een elektromechanische sper tussen de voorwielen en is tot verbazingwekkende dingen in staat om de GTI snoeihard en snaarstrak een bocht door te sleuren. Kortom, vierwielaandrijving lijkt overbodig te zijn geworden.

290 of 300 pk
De Abt VS4 wekt zodoende de indruk minstens zo snel te zijn als de aanstormende Golf R. Hij is immers gebaseerd op de (lichtere) Golf GTI en beschikt over nagenoeg hetzelfde vermogen als die naderende über-Golf. De VS4 spuwt 290 pk wanneer hij is gestoeld op de 220 pk sterke GTI. Wordt de GTI Performance met af-fabriek 10 pk meer (230 pk) als donor gekozen, dan tikt het vermogenskromme de 300 pk aan. En Abt laat weten dat er nog meer varianten in de pijplijn zitten. Met zoveel vermogen is die eerdergenoemde optionele sper helemaal aan te raden. Je krijgt er (van Volkswagen) bovendien meteen grotere en gekleurde remschijven bij. Hoeft Abt die niet meer te verven en enkel nog een likje her en der op de carrosserie te smeren. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.