Tuning & styling

Smaakvolle Range Rover van Kahn Design

Kahn Design, ook wel bekend als Project Kahn, voelt als een van de weinige tuners in het wereldje aan waar de kneepjes zitten om een auto visueel naar een hoger plan te tillen. Deze witte Range Rover is daar het volgende voorbeeld van.

De oude leende er zich uitstekend voor, maar ook bij de nieuwe, weliswaar elegantere Range Rover kan het al gauw goed fout gaan als een tuner zich net even teveel bemoeit met het oorspronkelijke design. Kahn Design weet precies wanneer het moet stoppen, al hebben zij heus ook wel eens creaties voorgebracht waar de wansmaak al op het puntje van de tong lag. Gelukkig is dat nu niet het geval.

Plat rubber
De carrosserie is cosmetisch slechts subtiel aangestipt, met zoal een zelf ontworpen grille, een motorkap met daarop “KAHN” en een dak dat in contrasterend zwart is gehuld. De spiegels zijn daarbij meteen meegenomen en het lijkt er zodoende sterk op dat Kahn hieraan vooraf al even in de prijslijst van Land Rover zelf heeft gesnuffeld. De Range Rover Sport is namelijk af-fabriek ook te verkrijgen met zo’n afwijkend gekleurd dak en spiegelkappen. Als wielen voor onder hun Avus Bianco Pearl White gelakte Range heeft Kahn zijn keuze laten vallen op het type RS600 in de maat 23 inch. Meeverend rubber hoef je dus niet te verwachten, zo plat is het.

Horlogeband
Binnenin wordt uitgepakt met zeer fraai geprofileerde stoelen in horlogeband-structuur, omzoomd met geperforeerd leder. Deze optie is eigenlijk al genoeg om de huiselijke sfeer in de Range Rover nog knusser te maken, maar wie toch nog meer ‘warmte’ wenst kan bij Kahn natuurlijk ook aankloppen om welk paneeltje ook te voorzien van een ander stofje en/of kleurtje. Als je maar betaalt.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.