Tuning & styling

Brabus geeft Maybach 640 pk!

De standaard 550 pk die de V12 in de Maybach op kan brengen is al niet weinig. Brabus pept de motor nog wat op en haalt er 640 pk uit, topsnelheid: 314 km/h!

De cilinderinhoud is toegenomen van 5.5 naar 6.3 liter en de krukas is aangepast. Verder heeft Brabus het motormanagement systeem volledig opnieuw geprogrammeerd en werd er een speciaal uitlaatsysteem ontwikkelt. Dankzij deze en meer kleine aanpassingen is het vermogen toegenomen van 550 naar 640 pk. Het koppel is indrukwekkend: 1.026 Nm bij 1.750 tpm.
 
Prestaties van een sportauto
Het resultaat van de aanpassingen mag er zijn. De door Brabus opgepepte Maybach heeft slechts 4,9 seconden nodig om 100 km/h te bereiken. De fabrieksuitvoering heeft daar 5,4 seconden voor nodig. Brabus maakt zodoende van de Maybach een limousine met de prestaties van een supersportauto. Op het circuit is met deze Maybach een topsnelheid van 314 km/h bereikt.
 
21 inch lichtmetaal
Deze enorme krachten en snelheden vragen heel wat van de auto maar met name ook van de velgen en banden. Brabus heeft onder de Maybach een paar flinke wielen gemonteerd. De velgen zijn van het formaat 21 inch en de banden vóór 275/40 ZR21 en achter 315/35 ZR21. Standaard is de Maybach al voorzien van luchtvering maar Brabus heeft daar een speciale module voor ontwikkeld die de Maybach 15 mm verlaagt zonder een negatief effect te hebben op het comfort.
 
Kantoor op wielen
Het interieur is voorzien van alle denkbare luxe en opties. Behalve luxe bekledings- en houtsoorten heeft Brabus bovendien alle denkbare multimedia in de Maybach gemonteerd. Je kunt in de auto internetten, faxen, bellen, spelletjes doen of gewoon rustig een DVD´tje kijken.

Gerelateerde artikelen

Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!

Autonieuws
Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!
> Artikel lezen

Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!

Autonieuws
Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.