Tuning & styling

Duitse anabolen voor Jaguar XF

De Beierse tuner Loder1899 heeft de Jaguar XF onder handen genomen. En niet zonder resultaat, want het krachtvoer geeft de doorgaans zo elegante Engelsman niet alleen extra pk’s, ook voorziet het in uiterlijke veranderingen. Zo dik is de XF nog niet vaak geweest.

Het mag een zeldzaamheid genoemd worden wanneer een Jaguar XF door een tuner wordt aangepakt. Voor zover wij weten deed Arden - onder de bekendere tuners - het tot dusver als enige begin 2009. Maar voortaan kun je daarvoor dus ook bij Loder1899 terecht. En die nam niet de meer voor de hand liggende uitvoering met 5.0 liter supercharged-V8 als anabolenobject, maar de 3.0 V6-diesel. Die steeg van 275 naar 310 pk, terwijl het koppel toenam tot maar liefst 680 Nm. De opgefokte XF 3.0D van Loder1899 sprint in 6,2 seconden naar de 100 km/h, twee tiende seconden sneller dan de originele auto.

Macho
Maar het meest in het oog springend is toch wel de uiterlijke verandering die de Jag heeft ondergaan. De kleur zwart voert de hoofdtoon in de voornamelijk uit carbon vervaardigde spoilertjes, zijskirts, diffuser en de spiegelkappen. Zelfs de koplampunits en de ruiten zijn voorzien van een zwarte tint, alsook de velgen. Ze variëren van 18 tot 21 inch in grootte. Verder laten de Duitsers weten dat voor een extra € 4.600,- een sportuitlaatsysteem te installeren is.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.