Tuning & styling

Tuninggoodies voor BMW 335i

De aanstormende BMW M3 wordt vast weer een geweldenaar, maar daar zal het prijskaartje ook naar zijn. Niet voor iedereen weggelegd dus. Een 335i misschien wel, of je hebt er al een. Ook niet mals, maar vermogen went snel. Het tamelijk onbekende Schmidt Revolution schiet daarin graag te hulp.

Even googlen en we komen erachter dat Schmidt Revolution vooral een velgenboer is. Die moeten er ook zijn, want ‘wielen maken de auto’ wordt vaak gezegd. Om de BMW 335i wat op te leuken koos Schmidt Revolution voor een stevige velgmaat, namelijk 20 inch. Ze lijken wellicht kleiner, maar dat is dan optisch bedrog als gevolg van de 3-delige lay-out. De donkere spaken tegen een titaniumkleurige achtergrond en zwarte carrosserie smoelen optisch in ieder geval erg lekker wanneer de auto in beweging is. De tuner vraagt € 6.499,- voor een set en dat is inclusief vier Continental 5P-banden en de opzichtige stickers op het plaatwerk.

Meer pit
Is uiterlijk vertoon niet genoeg, dan wordt er tegen een bescheiden vergoeding niet moeilijk gedaan om de geblazen zes-in-lijn van wat meer pit te voorzien. Wie niet meer dan € 800,- wil besteden krijgt een 335i retour met 336 pk en 400 Nm. Af-fabriek wordt ‘ie afgeleverd met 30 pk en 60 Nm minder. Het vermogen kan ook naar 360 pk en 480 Nm gebracht worden, al wat serieuzer. Die Niveau 2-kit kost je € 1.399,-. Een titanium sportuitlaat voor een bijpassende soundtrack schroeft Schmidt Revolution ook met alle plezier onder je 335i, evenals een sportveren-set van Eibach. Met die laatste neemt de rekening nog eens met € 1.999,- toe.

Gerelateerde artikelen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.