Tuning & styling

Beestachtig uitbundig: Hamann Tycoon II M

Hamann gaat vrolijk door met het tunen van grote auto’s en gebruikte dit maal de BMW X6 M als lijdend voorwerp. De supersnelle SUV kreeg begin vorig jaar nog een kleine update vanuit München, maar dit was voor Hamann bij lange na niet genoeg. Maak kennis met de Hamann Tycoon II M.

Na de absurde Range Rover die Hamann ons vorige week voorschotelde is deze Hamann Tycoon II M toch een ietwat beschaafder project. Neemt niet weg dat ook de opvolger van de Tycoon I Evo uit het Duitse Laupheim hier en daar voor wat scheve blikken zorgt. Het oranje voorkomen gecombineerd met de zwarte motorkap en dikke 23 inch velgen zorgt ervoor dat deze X6 M direct de boeken in kan gaan als ‘asobak’. Ook het interieur is aangepakt met onder andere een nieuw, driespaaks sportstuur, veel Alcantaraleer op de portieren, het dashboard en het instrumentenpaneel en verlichte dorpellijsten.

300 km/h
Een speciale krachtkuur van Hamann zorgt er tevens voor dat je geen flater slaat bij een stoplichtsprintje tegen een regulier X6 M. Dankzij de nieuwe katalysator en een geoptimaliseerde ECU groeit het vermogen van 555 pk naar de imposante waarde van 670 pk. Ook het koppel maakt een enorme sprong; 680 Nm bedroeg het origineel, Hamann weet er een immense 950 Nm uit te halen. Wat dat doet met de sprint naar 100 km/h laten de Duitsers niet weten, maar de topsnelheid bedraagt een gigantische 300 km/h. Beestachtig snel!

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.