Tuning & styling

Mansory pakt Ferrari F12berlinetta aan

Deze Ferrari F12berlinetta is niet alleen omwille van zijn uiterlijk een bijzonderheid. Hij is namelijk afkomstig van de Zwitserse tuner Mansory, en die staat nu niet bepaald bekend om zijn smaakvolle creaties. Deze zogenoemde Mansory Stallone is daar een kleine uitzondering op.

De F12berlinetta is niet de eerste Ferrari die de titel Stallone krijgt opgeplakt van Mansory; een 599 GTB Fiorano ging hem al voor. Net als zijn voorganger krijgt ook de F12berlinetta een totale make-over, waardoor het origineel is komen te vervagen. Bijna het gehele front is herontworpen en dat is inclusief de motorkap. Die kreeg aanzienlijk grotere louvres waardoor de V12 vrijer kan ademen. Door de voorspoiler kan de twaalfcilinder ook een stuk gulziger naar zuurstof happen. Tussen het 21 inch grote voorwiel en de 22 inch velgen achter doet de Stallone het wat rustiger aan. Hier enkel wat aangedikte zijskirts. Maar eenmaal bij de achterzijde stijgt dit paradepaardje weer in vol galop, hoewel relatief in stijl. De diffuser is hoe dan ook niet te missen.

Drukdoenerij
Binnenin heeft Mansory zich behoorlijk uitgeleefd. Er is een ledercombinatie van rood en zwart leer zover het oog rijkt, en als je wat beter kijkt speur je hier en daar ook wat carbon en suède. Wat ingetogener, maar desalniettemin mooi meegenomen is het gestegen vermogen van de getweakte V12. De Zwitsers wisten 35 pk extra uit de motor te persen, waardoor het totaal op 775 pk is komen te liggen.

Gerelateerde artikelen

Zoveel kost(te) de Ferrari F12tdf…

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Autonieuws
Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.