Tuning & styling

Toyota Racing Development doet Lexus IS

Zonder teveel poespas heeft het Toyota Racing Development (TRD) de Lexus IS aangepakt. De voornamelijk optische aanpassingen geven de Japanner niet alleen een extra sportief voorkomen, maar zorgt er ook nog voor dat het rijgedrag verbeterd wordt.

Nee, Toyota staat niet bovenaan het lijstje van de meeste tuners. Met de GT86 kwam daar weliswaar verandering in, maar nog steeds worden de Japanners niet gezien als meest favoriete tuningsmerk. Ook dochteronderneming Lexus staat niet zo vaak in de schijnwerpers, totdat de Racing afdeling van Toyota haar oog liet vallen op de IS. ‘Daar is nog wel wat extra pit aan toe te voegen’ zullen ze in Japan gedacht hebben. En zo geschiedde.

Uiterlijk
De grootste veranderingen die de Lexus IS ondergaan heeft zijn bevinden zich aan de buitenzijde. Spoilers aan de voor-, zij- en achterkant doen dienst om de aerodynamica iets te verbeteren en ook de diffuser is belast met die taak, al zijn beide toevoegingen voornamelijk visueel van aard. De 19 inch lichtmetalen velgen weten de wielkasten volledig op te vullen met naar onze smaak een totaalplaatje dat zeker past bij de sportief getinte IS. 

Comfort
Wat niet te zien, maar des te beter te voelen is, is het speciale sportonderstel. Aangepaste dempers en veren moeten sportievere rijprestaties en een betere wegligging tot gevolg hebben, terwijl het comfort hetzelfde gebleven is.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.