Tuning & styling

Abt doet Audi R8 V10 opnieuw

Enkele maanden geleden werden we verblijd met de Abt R8 GTR. Een bruut met ruimschoots 600 pk, een gigantische achtervleugel en een top van 325 km/h. Voor de mensen die dat te heftig vinden is er nu een afgezwakte versie.

Inderdaad, de R8 die Abt Sportsline ons nu brengt doet het rustiger aan, maar wat heet… Deze geknepen afgeleide van de R8 GTR kan alsnog sneller naar 100 km/h knallen dan menigeen een flesje pils kan openen; slechts 3,8 seconden doet hij erover. En de topsnelheid? Die ligt maar 5 km/h lager dan dat van de GTR. Van een afgezwakte versie is dus nauwelijks te spreken.

Stijver
Met exact 600 pk valt de herziende R8 van Abt precies tussen het vermogen van hun eigen GTR en dat van de 550 pk sterke R8 V10 Plus van Audi in. Qua prestaties ligt hij daarentegen dichter tegen de GTR, meent Abt. Stijvere en kortere veren moeten een strakker weggedrag en betere controle garanderen en de stabiliteit op hogere snelheden is verhoogd door een achterspoiler. De aanpassingen zijn niet zeer ingrijpend, maar leveren volgens de tuner een groot verschil op. De 19 inch wielen zijn vooral voor de sier gemonteerd. Ze zijn nieuw in het wielenprogramma en van het type Abt ER-F. De bandenmaat die daarbij hoort is 235/55 vóór en een ongelofelijk brede 305/55 achter. Kers op de Abt-taart is een sportuitlaatsysteem dat lichter en luider is dan het standaard exemplaar.

Gerelateerde artikelen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.