Tuning & styling

Schreeuwende Mercedes-Benz CLA van Piecha Design

Piecha Design laat zien wat het vindt van de CLA van Mercedes-Benz. Een muurbloempje schijnbaar, gezien dat wat de Duitse tuner van Mercedes´ nieuwste heeft gemaakt.

Met de CLA boorde Mercedes-Benz een niche-segment aan dat voor tuners ook wel eens heel interessant zou kunnen zijn. De fabrikant uit Stuttgart wil voornamelijk jongere autobezitters in hun compacte vierdeurs-coupé trekken, en voor tuners is deze doelgroep eveneens buitengewoon aantrekkelijk.

Schreeuw om aandacht
Na Brabus is Piecha Design de tweede tuner die wel brood ziet in de CLA, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee bedrijven ook direct op. Waar de CLA van Brabus erg subtiel is vormgegeven, schreeuwt de ‘Merc’ van Piecha Design om aandacht. Rondom de auto vinden we spoilers zover het oog reikt. De voorbumper met enorme luchtinlaten en de diffuser eisen beide enorm veel aandacht op, en ook niet te missen zijn de 20 inch lichtmetalen velgen onder de breder uitgeklopte wielkasten. Ten slotte moeten twee dubbele eindpijpen met een doorsnee van liefst 90 mm samen met een nieuw uitlaatsysteem zorgen voor een heldhaftiger geluid van de onaangepaste, 210 pk sterke benzinemotor. Piecha Design heeft zijn doel bereikt; we zouden hun CLA niet saai of wat durven noemen. Mooi is anders.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes CLA, welkom A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Mercedes Concept A Sedan blikt vooruit op nieuwe CLA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.